Si poslao čestitku Prvoj konferenciji o razmeni inovacija za zanatlije
Ilustracija, Foto: Kineski radio Internacional

KINA

Si poslao čestitku Prvoj konferenciji o razmeni inovacija za zanatlije

Si je takođe pozvao partijske komitete i vlade na svim nivoima da prodube reformu za obuku industrijskih radnika i u potpunosti iskoriste ulogu kvalifikovanih radnika

Objavljeno:

Kineski predsednik Si Đinping uputio je pismo-čestitku Prvoj konferenciji o razmeni inovacija za zanatlije nacije, koja je otvorena u Pekingu u sredu.

Predsednik Si, koji je takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i predsednik Centralne vojne komisije, pozvao je da se doprinese mudrost visokokvalitetnom razvoju i primeni strategije za izgradnju jake zemlje u proizvodnji, prenosi Kineski radio Internacional.

Si je u ime CK KPK uputio svečane pozdrave i najbolje želje svim kvalifikovanim i uzornim radnicima i drugim radnim ljudima širom zemlje uoči Međunarodnog dana radnika koji se obeležava 1. maja.

Ističući da su kvalifikovani radnici glavne snage koje podržavaju kineski proizvodni sektor i inovacije u zemlji, Si je u pismu pozvao radničku klasu i druge radne ljude u Kini da prenesu duh uzornih radnika, napornog rada i zanatstva i da se prilagode zahtevima trenutne globalne revolucije u nauci i tehnologiji i industrijske transformacije.

Si je takođe pozvao partijske komitete i vlade na svim nivoima da prodube reformu za obuku industrijskih radnika i u potpunosti iskoriste ulogu kvalifikovanih radnika, kako bi njihova kreativnost i stručnost u potpunosti bile oslobođene.

(Espreso/Kineski radio internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.