Optužili britansku poslanicu da koristi taktiku iz filma "NISKE STRASTI", šok skandal trese planetu!
Anđela Rajner, Foto: Profimedia

mizoginija

Optužili britansku poslanicu da koristi taktiku iz filma "NISKE STRASTI", šok skandal trese planetu!

Anđela Rejner je ove komentare odbacila i ocenila da se radi o "izopačenoj kleveti" koja potvrđuje da se žene u politici svakodnevno suočavaju sa mizoginijom

Objavljeno:

Neimenovani visoki zvaničnik britanskih konzervativaca u izjavi za "Mejl on Sandej" tvrdi da je poslanica Laburista Anđela Rejner prekrštanjem nogu pokušala da omete izlaganje Borisa Džonsona. Usledila serija kritika nakon objavljivanja tog izveštaja.

"Mejl on Sandej" preneo je izjavu anonimnog Torijevca koji kaže da se Anđela Rejner koristi taktikom iz filma "Niske strasti" tako što "ukršta i prebacuje noge" tokom pitanja premijeru kako bi odvukla pažnju Borisu Džonsonu.

Britanski premijer Boris Džonson kontaktirao je danas Anđelu Rejner kako bi joj jasno stavio do znanja da osuđuje mizogine komentare na njen račun objavljene u britanskoj štampi.

Britanski političari su u velikom broju osudili komentar da gospođa Rejner pokušava da skrene pažnju Džonsonu u Donjem domu tako "što prekršta noge", koji je objavio nedeljnik "Mejl on sandej" tvrdeći da su to rekli "neki neimenovani poslanici iz redova konzervativaca", prenosi BBC.

1 / 8 Foto: Profimedia

Anđela Rejner je ove komentare odbacila i ocenila da se radi o "izopačenoj kleveti" koja potvrđuje da se žene u politici svakodnevno suočavaju sa mizoginijom.

"Koliko god da se ne slažem sa Anđelom Rejner oko skoro svakog političkog pitanja, poštujem je kao poslanicu u parlamentu i žalim zbog mizoginije koja je danas anonimno usmerena na nju", poručio je Džonson preko svog Tviter naloga.

Rejčel Rivs, visoko pozicionirana političarka u britanskoj državnoj administraciji ocenila je u jutarnjem programu BBC da bi premijer Džonson "umesto što samo tvituje trebalo da dovede svoju kuću u red" i da obezbedi da njegovi poslanici ne misle da imaju "kart blanš da izgovaraju šta im padne na pamet".

Bonus video:

00:29

KONSTRAKTU NAPALI ZBOG VASKRŠNJIH FOTOGRAFIJA: Haos na mrežama, strah da Srbiju NE IZBACE, zar je OVO SLOVO Z!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.