RASTE BROJ ŽRTAVA NESREĆE U RUDNIKU UGLJA U POLJSKOJ: Spasioci izneli tela još dvojice rudara
Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter/@Ruptly

KONCENTRACIJA METANA

RASTE BROJ ŽRTAVA NESREĆE U RUDNIKU UGLJA U POLJSKOJ: Spasioci izneli tela još dvojice rudara

Traganje spasiocima otežava visoka koncetracija metana tako da se neprestano smenjuju ekipe koje popravljaju i ventilaciju i razdaljina od čak 2,5 kilometra koju moraju da prevale od svoje baze do mesta nesreće

Objavljeno:

Broj žrtava subotnje nesreće u rudniku uglja Zofjuvka na jugozapadu Poljske porastao je na šest.

Spasioci su danas izneli tela još dvojice rudara dok obavljaju potragu za preostalom četvoricom od ukupno 10 rudara koji su u potresu ostali zarobljeni pod zemljom.

"Još dvojica rudara iz rudnika Zofjuvka nisu među živima, ukupno su stradala šestorica", saopštio je poljski premijer Mateuš Moravjecki koji je ponovo došao u Šleziju, na mesto nesreće.

Nakon jakog potresa uz naglo povećanu koncentraciju metana ali bez eksplozije, od 52 rudara koji su u Zofjuvki bili na dubini od 900 metara, 42 je uspelo samo da izadje iz rudarskog okna, a spasioci za desetoricom nestalih tragaju od subote ujutru.

1 / 3 Foto: Printscreen/Twitter/@Ruptly

Traganje spasiocima otežava visoka koncetracija metana tako da se neprestano smenjuju ekipe koje popravljaju i ventilaciju i razdaljina od čak 2,5 kilometra koju moraju da prevale od svoje baze do mesta nesreće.

Samo nekoliko dana pre jakog potresa u rudniku Zofjuvka u obližnjem rudniku uglja Pnjuvek, istog vlasnika Jastšembske kompanije uglja, udaljenom nekoliko kilometara, u sredu, došlo je do eksplozije metana u kojoj su poginula petorica rudara, 15 je prevezeno u bolnicu dok za sedmoricom nestalih spasioci i dalje tragaju.

Broj žrtava te prve nesreće u rudniku Pnjuvek porastao je noćas na šest, jer je u bolnici preminuo jedan od šestorice rudara koji su bili u kritičnom stanju a lekari i dalje ocenjuju njihovo stanje kao teško.

Premijer Moravjecki ponovo je danas naredio posebno temeljne i detaljne kontrole u rudnicima.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.