EKSPLOZIJA U ILEGALNOJ RAFINERIJI U NIGERIJI: Do smrti stradalo na desetine žena i dece! (FOTO)
Eksplozija u Nigeriji, Foto: Printscreen/youtube, Profimedia

užas

EKSPLOZIJA U ILEGALNOJ RAFINERIJI U NIGERIJI: Do smrti stradalo na desetine žena i dece! (FOTO)

Krađa nafte i zanatska rafinacija sirove nafte je uobičajena praksa u delta regionu zemlje

Objavljeno: 09:39h

Državna komanda Riversa nigerijskog korpusa za bezbednost i civilnu odbranu u Abudži saopštila je da su u eksploziji u pograničnom gradu na jugu Nigerije u ilegalnoj rafineriji nafte, među desetinama poginulih, nalaze i žene i deca.

- Požar se dogodio na ilegalnom mestu za skladištenje bunkera koje se nalazi na granici između države Rivers i države Imo - navodi se u saopštenju vlasti.

U saopštenju se navodi da je požar doveo "do smrti muškaraca, žena i dece na stotine", dodajući da su ostaci nekih žrtava "izgoreli do neprepoznatljivosti".

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube

Prema izveštajima lokalnih medija, timovi za hitne slučajeve su izbrojali 109 tela, dok se ostali vode kao nestalim.

U oktobru prošle godine, 25 ljudi, uključujući i decu, poginulo je u eksploziji u ilegalnoj rafineriji u državi Rivers, jednoj od oblasti proizvodnje nafte u Nigeriji.

Krađa nafte i zanatska rafinacija sirove nafte je uobičajena praksa u delta regionu zemlje. Praksa uključuje prokuvavanje sirove nafte da bi se izvuklo gorivo koje doprinosi zagađenju u regionu. Vladine brojke objavljene prošle godine i koje su objavili nigerijski mediji otkrili su da se više od 400.000 barela sirove nafte gubi svaki dan zbog krađe.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.