PUTINOV POSLEDNJI POZDRAV: Ruski vrh odao počast ubijenom ambasadoru! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

dan žalosti

PUTINOV POSLEDNJI POZDRAV: Ruski vrh odao počast ubijenom ambasadoru! (FOTO) (VIDEO)

Ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova (62) ubio je u ponedeljak turski policajac koji nije bio na dužnosti
Objavljeno:

Rusija odaje počast ruskom ambasadoru Andreju Karlovu ubijenom u ponedeljak u Ankari, koji će danas biti sahranjen uz državne počasti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On će biti sahranjen u prisustvu visokih ruskih zvaničnika i predsednika Vladimira Putina.

Danas sahrana Andreja Karlova - prisustvuje i Putin

Kovčeg s posmrtnim ostacima ambasadora izložen je u velikom holu ruskog Ministarstva inostranih poslova u prisustvu počasne jedinice garde ruske vojske.

Komemoraciji u ministarstvu su prisustvovali ruski premijer Dmitrij Medvedev, šef diplomatije Sergej Lavrov, kao i politička elita Rusije.

foto: Reuters

Ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova (62) ubio je u ponedeljak turski policajac koji nije bio na dužnosti, 22-godišnji Mevlut Mert Altintaš, koji je pre zločina uzviknuo "Alah je veliki" i "Ne zaboravite Alep, ne zaboravite Siriju".

foto: Reuters

- Karlov je žrtva kukavičkog terorističkog čina i ubijen je za vreme obavljanja dužnosti - rekao je Lavrov na komemoraciji u prisustvu porodice ambasadora. Putin, koji je u sredu Karlovu posthumno dodelio titulu "heroja Rusije", kasnije će se pridružiti pogrebu.

Posle komemoracije u ministarstvu planirano je opelo u Crkvi Hrista Spasitelja u Moskvi. Turska i Rusija formirale su zajedničku komisiju za istragu ubistva Karlova, koji je usmrćen sa nekoliko hitaca ispaljenih u leđa, a 18 članova ruske delegacije došlo je u Ankaru kako bi učestvovali u radu komisije.

foto: AP

Zvaničnici Rusije i Turske naveli su da ih ubistvo diplomate neće ometati u nastojanjima da poboljšaju bilateralne odnose.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.