TRGOVCI U NEMAČKOJ NE ŽELE DA PRODAJU ULJE: Cene paprene, mogu da ga priušte samo BOGATI!
Ilustracija, Foto: Profimedia, Privatna arhiva

au

TRGOVCI U NEMAČKOJ NE ŽELE DA PRODAJU ULJE: Cene paprene, mogu da ga priušte samo BOGATI!

LIitar suncokretovog ulja u Nemačkoj košta i do pet evra, a jedna trgovina je odlučila da ga zbog visoke cene više ne prodaje

Objavljeno:

Podružnica trgovačkog lanca „Edeka“ u Trendelburgu (pokrajina Severni Hesen) više ne želi da prodaje ulje po takvim cenama i već su istakli natpise na kojem piše kako ne prodaju ulje.

- Nismo očekivali kako će se situacija razviti u smeru u kojem se razvila. Na policu s uljem smo postavili natpis s objašnjenjem zašto više ne prodajemo ulje. Nećemo prodavati suncokretovo ulje za 4,99 evra po litri. Ograđujemo se od ovih cena. Postoje granice - rekla je poslovođa trgovine Anja Miler za nemački RTL, te dodaje kako su kupci dobro reagovali na njihov potez.

1 / 4 Foto: Espreso.co.rs

- Ulje je apsolutna namirnica i ne sme se prodavati u slobodnoj prodaji po tako previsokim cenama. Postoje čak i ljudi koji prodaju ulje na I-beju. Ja samo želim da obavljam svoj svakodnevni posao bez crnog tržišta. Moja savest ne dopušta da prodajemo ulje po tako visokim cenama - kaže ona.

Otkrila je kako postoji i još jedan razlog za bojkot visokih cena ulja.

- Kad biste znali šta moji zaposlenici moraju da slušaju na blagajni. Neki kupci optužuju zaposlenike da se obogaćuju od iznuđivačkih cena ili da sami uživaju u jeftinom ulju. To je potpuno nepravedno i neopravdano - rekla je Ana Miler, prenosi Sibiz.

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.