ROĐACI POKOJNIKA GA NE ŽELE, ON ŽIVI NA GROBU, NEĆE DA SE SKLONI 2 PUNE NEDELJE! Niko ne zaslužuje ovakvu SUDBINU
Ilustracija, Foto: Printscreen/Facebook

tuga

ROĐACI POKOJNIKA GA NE ŽELE, ON ŽIVI NA GROBU, NEĆE DA SE SKLONI 2 PUNE NEDELJE! Niko ne zaslužuje ovakvu SUDBINU

Mnogi su hteli da odmah odu po psa, a onda su shvatili gde se nalazi

Objavljeno:

To se često dešava: kućni ljubimci čiji vlasnik umre ostaju sami na svetu. Kada naslednici preuzmu imovinu, često ne žele da preuzmu ni to biće, pa ga izbace na put. Nijedna institucija o tome ne vodi računa, iako bi trebalo: po našem zakonu kućni ljubimac je stvar, pa bi trebalo uvesti kao obavezno da naslednici ili preuzimaju sve ili ništa. Nažalost, to nije slučaj.

Ali nije samo ovde. Fotografija koja dolazi iz Rumunije, iz mesta zvanog Slatina, postala je viralna na Fejsbuku. Pošto ova društvena mreža često automatski prevodi objave, mnogi su pomislili da je to naš istoimeni grad. Mnogi su hteli da odmah odu po psa, a onda su shvatili gde se nalazi.

Nesrećni pas poslednje dve nedelje spava na grobu svog preminulog vlasnika. Čovekova rodbina ga ne želi, pa je pas ostao bez osobe koja ga beskrajno voli, ali i bez doma. Stoga, jadan i očajan, leži na grobu. Možda se nada da će se vlasnik vratiti, da će i jedni i drugi biti isti kao pre? Ili samo stoji blizu onog ko ga je voleo, jedinog koji se tako osećao?

Kako je slika dirnula mnoge u našoj zemlji, nadamo se da je izazvala istu reakciju i u Rumuniji. Bilo bi divno kada bi im neko otvorio vrata i doveo ovog psa. Ne zna se ni koliko ima godina, ni koliko je još dana pred njim, ali da ih ne provodi na ulici, već da se bar neko brine o njemu. Niko ne može da vrati svog čoveka, ali on može da mu olakša preostale dane.

(Espreso / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.