Portugal ukinuo obavezno nošenje maski u školama
Maske, Foto: Profimedia

korona virus

Portugal ukinuo obavezno nošenje maski u školama

Poslednjih dana više stručnjaka i članova opozicije tražilo je prestanak obaveznog nošenja maske u školama, što je jedna od glavnih kontrolnih antikovid mera koje su još bile na snazi u Portugalu

Objavljeno:

Portugal je odlučio danas da ukine obavezno nošenje maski unutra, zdravstvena mera koja će ipak nastaviti da se primenjuje u javnom prevozu, bolnicama i domovima za stare, ali ne u školama. "Obzirom na pozitivan razvoj epidemiološke situacije u Portugalu vlada je odlučila da preispita neke restrikcije koje su još na snazi", saopštila je vlada socijaliste Antonija Koste posle redovne nedeljne sednice.

1 / 5 Foto: Profimedia

Odluku će potpisati presednik republike, i zatim će sutra biti objavljena u službenom glasniku i stupiti na snagu u subotu.

Poslednjih dana više stručnjaka i članova opozicije tražilo je prestanak obaveznog nošenja maske u školama, što je jedna od glavnih kontrolnih antikovid mera koje su još bile na snazi u Portugalu.

Portugal je medju zemljama sa najvišom stopom vakcinacije na svetu, broj novih slučajeva zaraze je u padu, na 577 slučajeva na 100.000 stanovnika u intervalu od sedam dana, prema poslednjem nedeljnom izveštaju zdravstvenih vlasti.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.