ISLAMSKA DRŽAVA IZVRŠILA POKOLJ, STRAVIČNO!
Eksplozija u Avganistanu, Foto: Printscreen/Youtube/Newstv

UŽAS

ISLAMSKA DRŽAVA IZVRŠILA POKOLJ, STRAVIČNO!

Eksplozija se dogodila dok su vernici održavali podnevne molitve tokom svetog muslimanskog meseca Ramadana

Objavljeno:

Najmanje 16 osoba je stradalo a desetine su ranjene danas u dva odvojena napada u Avganistanu za koje je odgovornost preuzela Islamska država, dva dana posle napada na školu u šiitskom kvartu u Kabulu.

Dvanaest vernika stradalo je u napadu sredinom dana na šiitsku džamiju u gradu Mazar-i-Šarif na severu zemlje, rekao je portparol odelenja za zdravlje provincije Balk čiji je to glavni grad. On je rekao da je 58 osoba ranjeno, i da je 32 u teškom stanju.

Eksplozija se dogodila dok su vernici održavali podnevne molitve tokom svetog muslimanskog meseca Ramadana.

1 / 4 Foto: Profimedia

Istovremeno, najmanje četiri osobe su stradale a 18 ih je ranjeno u Kunduzu na severoistoku zemlje u eksploziji bombe stavljene na bicikl, kada je prolazilo vozilo sa civilima mehaničarima koji rade za talibansku vojnu jedinicu, rekao je za Frans pres portparol regionalne policije.

Regionalni ogranak Islamske države Islamska država-Korasan (ID-K) preuzela je odgovornost za oba napada. ; U utorak je najmanje šest osoba poginulo a 24 je ranjeno u dve eksplozije koje su pogodile školu za dečake u kvartu u Kabulu naseljenom članovima šiitske manjine Hazara. Za taj napad još niko nije preuzeo odgovornost.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.