OSTAJU IZA REŠETAKA! Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo Radenka Bašića
Radenko Bašić, Foto: Printscreen/Youtube/ tvk3

PRITVOR

OSTAJU IZA REŠETAKA! Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo Radenka Bašića

Bašić je ubijen 21. marta u prijedorskom naselju Pećani, a kao direktni izvršilac zločina osumnjičen je Aleksandar Miljatović koji je u istrazi priznao da je to uradio po nalogu narko dilera Dalibora Railića zvanog Dugi

Objavljeno:

Okružni sud u Banjaluci za još dva meseca produžio je pritvor Aleksandru Miljatoviću iz Banjaluke osumnjičenom za ubistvo načelnika kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića. Pritvor je za dva meseca produžen i Miljatovićevom pomagaču Igoru Repajiću.

Ova mera je obojici izrečena na zahtev Republičkog tužilaštva koje je tražilo da oni ostanu iza rešetaka zbog bojazni od uticaja na svedoke, dokaze i saučesnike, bjekstva, ponavljanja dela, kao i težine krivičnog dela i bojazni od remećenja javnog reda i mira.

Repajićev advokat Zoran Jošić najavio je žalbu na odluku o pritvoru jer smatra da za to nema osnova, prenosi Srpskainfo.

– Kada je u pitanju moj branjenik, smatram da nisu ispunjeni zakonski uslovi da mu se pritvor produži, zato ću se žaliti na rešenje suda – rekao je Jošić.

On je istakao da u cilju zaštite istrage ne može da govori druge detalje.

Miljatović i Repajić uhapšeni su krajem marta, a obojici je jednomesečni pritvor određen odlukom banjalučkog Okružnog suda od 30. marta.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/KOZARSKI VIJESNIK/

Bašić je ubijen 21. marta u prijedorskom naselju Pećani, a kao direktni izvršilac zločina osumnjičen je Aleksandar Miljatović koji je u istrazi priznao da je to uradio po nalogu narko dilera Dalibora Railića zvanog Dugi.

Prema dosadašnjoj istrazi, on je inspektoru prišao s leđa i pucao mu u potiljak.

Republičko tužilaštvo Miljatoviću na teret stavlja teško ubistvo, a Repajiću pomaganje u teškom ubistvu. Repajića terete da je nakon zločina pomogao Miljatoviću da pobjegne s mesta zločina.

Railić je pritvoren Odlukom Suda BiH zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe za organizovan šverc drogom, piše Glas Srpske.

Načelnik Kriminalističke policije u Prijedoru Radenko Bašić, prije nego što je ubijen, govorio je poznanicima da je primetio da ga poslednja dva meseca neko prati.

Bonus video:

00:26

Veštaci: Inspektor Jović umro od korone

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.