OGLASILA SE ASANŽOVA SUPRUGA! Reagovala na odluku suda o IZRUČENJU
Džulijan Asanž, Foto: Profimedia

reakcija

OGLASILA SE ASANŽOVA SUPRUGA! Reagovala na odluku suda o IZRUČENJU

Naredba dolazi nakon što je Vrhovni sud Ujedinjenog Kraljevstva prošlog meseca odbio Asanžu dozvolu da se žali na odluku nižeg suda da bi mogao biti izručen

Objavljeno:

Stela Moris, supruga osnivača Vikiliksa, reagovala je na odluku suda u Londonu da odobri izručenje Džulijana Asanža Sjedinjenim Američkim Državama.

- Ovo je politički slučaj. I sad potpisom suda sve odlazi u politiku. Pustite Džulijana Asanža - rekla je Stela nakon ročišta.

Ona je rekla da Velika Britanija nema obavezu da izruči Asanža SAD.

- Ne samo to, njene međunarodne obaveze zahtevaju da zaustavi proces ekstradicije. Nemojte ga izručiti zemlji koja je ušla u zaveru da ga ubije - rekla je Asanžova supruga dodajući da ministar unutrašnjih poslova i premijer to mogu da zaustave u svakom trenutku.

Podsetimo, britanski sudija je danas zvanično odobrio izručenje Asanža Sjedinjenim Državama kako bi se suočio sa optužbama za špijunažu. Slučaj će sada ići na odluku britanskom ministru unutrašnjih poslova, a osnivač Vikiliksa i dalje ima pravne mogućnosti da uloži žalbu.

1 / 6 Foto: Profimedia

Naredba dolazi nakon što je Vrhovni sud Ujedinjenog Kraljevstva prošlog meseca odbio Asanžu dozvolu da se žali na odluku nižeg suda da bi mogao biti izručen.

Bonus video:

09:20

POSTOJI JEZIVI SNIMAK VAĐENJA ORGANA KOJI NE SME DA SE OBJAVI Čović izneo ŠOKANTNE podatke: U Ukrajini rade isto što i Srbima

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.