TRAMP SE OBRUŠIO NA KLINTONOVU! Podneo OPAKU tužbu protiv bivše rivalke
Donald Tramp i Hilari Klinton, Foto: Profimedia

tužba

TRAMP SE OBRUŠIO NA KLINTONOVU! Podneo OPAKU tužbu protiv bivše rivalke

Tramp je prikupio više od 7.000 tužbi pre nego što je tražio funkciju, a Elijas je rekao da bi Fusionovo istraživanje o istoriji sudskih sporova moglo da pomogne u zaštiti demokrata od tužbi za klevetu i sličnih sudskih tužbi

Objavljeno:

Opsežna tužba koju je bivši predsednik Donald Tramp nedavno podneo protiv bivše rivalke Hilari Klinton mogla bi, naopako, da podstakne tekuće pravne napore Klintonovih saveznika da zaklone detalje svojih anti -Trampovih političkih napora od javnog nadzora.

Advokati privatne istražne firme Fusion GPS tvrdili su u sudskim podnescima objavljenim u utorak da Trampova novopodnesena tužba za reketiranje podstiče njihove napore da prikriju specifičnosti rada te firme u kampanji Klintonove 2016. putem privilegije advokata i klijenta. Tramp i njegovi saveznici dugo su ciljali na Fjužn, koji je naručio kontroverzni Stil Dosije, praveći pogrdne i ponekad nepodržane tvrdnje o Trampovim vezama sa Rusijom.

Sada, glavni saveznici Hilari Klinton tvrde u pravnim listovima u utorak, detalji poverljivih diskusija o dosijeu treba da ostanu tajni delimično zato što je Trampova čuvena parničnost — podvučena njegovom novom, činjenično sumnjivom tužbom — bila u središtu odluke demokrata da angažuju Fjužn u prvo mesto.

1 / 5 Foto: Profimedia

Klintonina kampanja i DNC dugo su tvrdili da je dosije koji je za Fusion pripremio bivši britanski obaveštajac Kristofer Stil bio deo pravnog posla koji je obavio generalni savetnik kampanje, Mark Elias. Međutim, Elias nikada nije javno objasnio šta je to bilo ili kako se tačno Fjužn GPS uklapa u njega.

U sudskom podnesku u vezi sa krivičnim gonjenjem jednog od Eliasovih bivših kolega, Majkla Susmana, zbog navodnog laganja FBI, Elias tvrdi da je Fusion igrao ulogu u njegovom nastojanju da zaštiti Klintonov kamp i DNC od parničnog protivnika. — Tramp — dok su se spremali da pokrenu čitav niz napada na njegovu poslovnu evidenciju i inostrane zaplete.

Tramp je prikupio više od 7.000 tužbi pre nego što je tražio funkciju, a Elijas je rekao da bi Fusionovo istraživanje o istoriji sudskih sporova moglo da pomogne u zaštiti demokrata od tužbi za klevetu i sličnih sudskih tužbi jer su pokušavali da omalovaže Trampove rezultate.

1 / 7 Foto: Profimedia

„Generalno se sećam da je kandidat Tramp bio umešan u izuzetno veliki broj sudskih sporova – u rasponu od klizanja i pada do složenih bankrota i restrukturiranja – više nego što se sećam da je ikada ranije naišao u ime klijenta u političkoj areni“, napisao je Elias u deklaraciji potpisanoj u ponedeljak.

„Takođe se generalno sećam da sam bio svestan da je on iskoristio pretnju parnicama za klevetu za taktičku prednost i da je u prošlosti podnosio i pretio neosnovanim tužbama za klevetu.

Ogromna tužba koju je Tramp podneo federalnom sudu u Floridi prošlog meseca protiv Klintonove i desetina bivših vladinih zvaničnika i političkih operativaca i subjekata naglašava da su Elijasove brige oko sudskih sporova daleko od spekulacija, tvrdili su advokati udruženi sa demokratskim ciljevima.

Bonus video:

05:36

Stručnjaci tvrde: Isporučuju oružje Prištini, žele ukrajinski scenario

(Espreso/Politico)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.