ZELENSKI: Ukrajina je mogla da završi rat, evo zašto se to nije desilo!
Ilustracija, Foto: Profimedia

obraćanje

ZELENSKI: Ukrajina je mogla da završi rat, evo zašto se to nije desilo!

Zelenski je dalje dodao da će, ako njegova zemlja dobije oružje koje joj je obećano u narednim nedeljama, to spasiti živote hiljada ljudi

Objavljeno:

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u svom obraćanju sinoć rekao da bi Ukrajina, da je imala pristup boljem oružju, završila ovaj rat.

- Da je Ukrajina imala oružje koje može da se poredi sa onim koji Rusi koriste, do sad bismo već završili ovaj rat - rekao je Zelenski.

Zelenski je rekao da je "u svim razgovorima i pregovorima sa liderima demokratskog sveta nepravedno što je Ukrajina i dalje prinuđena da traži ono što njeni partneri godinama čuvaju“.

On je rekao da ako ove zemlje imaju oružje i municiju koje su Ukrajini potrebni, „njihova je moralna dužnost da pomognu u zaštiti slobode, da spasu živote hiljada Ukrajinaca“.

1 / 6 Foto: Printscreen/Facebook/Володимир Зеленський

Zelenski je dalje dodao da će, ako njegova zemlja dobije oružje koje joj je obećano u narednim nedeljama, to spasiti živote hiljada ljudi.

Predsednik Ukrajine je dodao da je pojačan intenzitet ruske vatre u Harkovu u Donbasu i u Dnjepropetrovskoj oblasti, čak i na civilne strukture.

- Sudbina desetina hiljada stanovnika Mariupolja koji su preseljeni na teritorije pod ruskom kontrolom je nepoznata - rekao je Zelenski.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.