POZNATA TIKTOKERKA OSUĐENA ZBOG JEZIVOG ZLOČINA: Evo zašto će je popularna platforma SKUPO KOŠTATI! (VIDEO)
Hanin Hosam, Foto: Printscreen/TikTok/haninhossam_2021

egipatska zvezda

POZNATA TIKTOKERKA OSUĐENA ZBOG JEZIVOG ZLOČINA: Evo zašto će je popularna platforma SKUPO KOŠTATI! (VIDEO)

Osim što će morati da odsluži tri godine zatvorske kazne, Hanin će morati da plati 10.800 dolara

Objavljeno:

Egipatska Tiktok zvezda Hanin Hosam osuđena je na tri godine zatvora zbog trgovine ljudima.

Hanin je optužena da je preko platforme za deljenje videa iskorišćavala devojke za novac. Ona je negirala optužbe, navodeći da je želela da svojim pratiocima omogući da zarade novac za snimanje videa uživo.

Aktivisti za ljudska prava kažu da je ovaj slučaj deo akcije u kojoj će se pravosudni organi obračunati sa uticajnim ženama na društvenim mrežama. Oni tvrde da je Hanin i još najmanje 11 žena kršilo pravo na privatnost, slobodu govora i diskriminaciju.

Ova poznata Tiktokerka, koju prati više od 900.000 ljudi je studentkinja Univerziteta u Kairu, stekla je slavu objavljivanjem videa na kojima pleše i koristi usnu sinhronizaciju.

Prvi put je uhapšena u aprilu 2020. godine, nakon što je svoje pratioce pozvala da se pridruže drugoj platformi za deljenje videa, kada ih je savetovala da objavljivanjem videa na njoj mogu da zarade novac, piše BBC.

Osuđena Hanin Hosam
Osuđena Hanin Hosamfoto: Printscreen/TikTok/haninhossam_2021

Iste godine, sud u Kairu je osudio Hanin i još jednu poznatu Tiktokerku zbog kršenja porodičnih vrednosti. Tada je osuđena na dve godine zatvora i novčanu kaznu od 16.100 dolara.

Apelacioni sud je međutim, poništio ovu presudu u januaru prošle godine. Ali su nakon toga tužioci protiv nje zatim pokrenuli tužbu za trgovinu ljudima.

Žene su optužene da su koristile devojke i terale ih na radnje koje su u suprotnosti sa vrednostima egipatskog društva u cilju sticanja materijalne koristi.

Ona je prvobitno u odsustvu osuđena na deset godina zatvora. Hanin je nakon toga objavila video u kom je rekla da nije učinila ništa nemoralno i da nije zaslužila ovo što joj se dešava.

Njoj je kasnije odobreno ponovno suđenje, ali ju je isti juče proglasio krivom. Osim što će morati da odsluži tri godine zatvorske kazne, Hanin će morati da plati 10.800 dolara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.