JEZIV PRIZOR U IRPINU PORED KIJEVA, KOPANJE SVEŽIH GROBOVA: Pronađeno 269 tela!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/TheStraitsTimes

užas

JEZIV PRIZOR U IRPINU PORED KIJEVA, KOPANJE SVEŽIH GROBOVA: Pronađeno 269 tela!

Na groblju u predgrađu Irpina iskopane su desetine novih grobova i prekriveni vencima

Objavljeno: 08:58h

Ukrajinski istražitelji pregledali su 269 tela u Irpinu, pored Kijeva, otkad je grad vraćen od ruskih snaga krajem marta, rekli su policijski zvaničnici u ponedeljak dok su radnici kopali sveže grobove u predgrađu.

Grad u kojemu je pre rata živelo oko 62.000 ljudi bio je jedno od glavnih žarišta borbi sa ruskim vojnicima pre nego što su se povukli iz severnih ukrajinskih regiona kako bi pojačali ofanzivu na istoku, preneo je "Jutarnji list".

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/TheStraitsTimes

Na groblju u predgrađu Irpina iskopane su desetine novih grobova i prekriveni vencima. Praćeni pogledima nekolicine ožalošćenih ljudi, radnici su u ponedeljak žurno zatrpavali peščanom zemljom jedan grob.

-Do sada smo pregledali 269 tela - rekao je na brifingu Serhij Pantelejev, prvi zamenik načelnika glavnog policijskog odeljenja za istrage i dodao da je u toku forenzički rad kako bi se utvrdio uzrok smrti mnogih žrtava, deleći fotografije pougljenjenih ljudskih ostataka.

On je rekao da je pregledano sedam mesta u Irpinu na kojima su civili navodno streljani, ne iznoseći više detalja. Rusija negira da je gađala civile i odbacila je optužbe da su njene snage počinile ratne zločine u okupiranim područjima Ukrajine, preneo je "Jutarnji list".

(Espreso / Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.