LENJIN VRAĆEN U OKUPIRANI UKRAJINSKI GRAD!
Vladimir Lenjin/Ilustracija, Foto: EPA/Jagadeesh NV

NAKON 7 GODINA

LENJIN VRAĆEN U OKUPIRANI UKRAJINSKI GRAD!

Grad Heničesk se nalazi na Azovskom moru u provinciji Herson, severno od granice sa Krimom koji je Rusija pripojila

Objavljeno:

Statua bivšeg sovjetskog vođe Vladimira Lenjina postavljena je u Heničesku, u Ukrajini, koji je okupirala Rusija, pokazuju fotografije objavljene na društvenim mrežama, sedam godina nakon što je prethodna uklonjena, kao deo napora za „dekomunizaciju“, prenosi CNN.

Tri fotografije, objavljene na Fejsbuku u ponedeljak, prikazuju novu statuu Lenjina ispred zgrade regionalnog veća, a na krovu zgrade se vidi ruska zastava, saopštila je američka televizija uz napomenu da je potvrdila autentičnost snimaka.

Kako se navodi, originalna Lenjinova statua ispred zgrade vlade sklonjena je naredbom gradskog veća 16. jula 2015. godine, pokazuju video i lokalni izveštaji.

Prema tim izveštajima, Heničesk je bio jedan od poslednjih gradova u regionu koji je imao spomenik Lenjinu, prenosi CNN.

Jurij Sobolevski, ukrajinski regionalni zvaničnik za Herson, potvrdio je postavljanje ovog spomenika u objavi na Fejsbuku.

- Borci u Hersonskoj oblasti nastavljaju svoje eksperimente za vraćanje u prošlost - napisao je Sobolevski, koristeći žargonski izraz za ruske vojnike.

Grad Heničesk se nalazi na Azovskom moru u provinciji Herson, severno od granice sa Krimom koji je Rusija pripojila.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.