NOVI PREDMET U BRITANSKIM ŠKOLAMA: Evo o čemu će učenici UČITI od sledeće nedelje!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ekologija

NOVI PREDMET U BRITANSKIM ŠKOLAMA: Evo o čemu će učenici UČITI od sledeće nedelje!

Održivost i klimatske promene su najveći izazovi sa kojima se čovečanstvo suočava

Objavljeno:

U Britaniji će sledeće nedelje biti pokrenut novi nastavni plan i program sa fokusom na to kako učenici mogu da zaštite planetu. Britanski odbor za obrazovanje (DfE) najavio je da će učenici učiti o organizmima i njihovoj okolini, kao io pitanjima životne sredine i održivosti "kako bi stekli dublje znanje o prirodnom svetu oko sebe".

Učenici će takođe razviti veštine za buduću karijeru u očuvanju prirode, „od razumevanja kako da se očuva lokalni divlji život do sprovođenja terenskog rada potrebnog za identifikaciju vrsta“. Nastava već uključuje proučavanje urbanizacije u geografiji i staništa u nauci, ali vlada je rekla da će novi kurs „ići dalje“ u nastavi o istoriji i evoluciji vrsta i uticaju života na životnu sredinu, odnosno kako se one menjaju i evoluiraju. .

Dublje poznavanje i razumevanje planete „Održivost i klimatske promene su najveći izazovi sa kojima se čovečanstvo suočava“, rekao je ministar obrazovanja Nadhim Zahavija. "Niko od nas ne može da sumnja koliko su oni postali ključni. Novi program prirodne istorije će mladim ljudima ponuditi priliku da razviju dublje znanje i razumevanje ove neverovatne planete, njenog okruženja i načina na koji je sačuvati", rekao je Zahavija.

1 / 10 Foto: Profimedia

„Vlada će blisko sarađivati sa nezavisnim stručnjacima i nizom organizacija na razvoju detaljnog nastavnog sadržaja“, rekao je DfE. DfE je dodao da će Strategija održivosti i klimatskih promena pomoći „mladim ljudima da razviju odlično znanje o STEM i praktičnim mogućnostima za poboljšanje biodiverziteta i klimatske otpornosti“.

Bonus video:

02:56

Darko Obradović : Britanci narušavaju uspostavljen bezbednosni poredak na Balkanu

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.