RUS OŽENIO UKRAJINKU USRED RATA, SAČEKALA IH JE OVAKVA SUDBINA: Malo ko bi se usudio na ovo (VIDEO)
Venčanje u Kijevu, Foto: Printscreen/youtube/Excélsior TV

VENČANJE

RUS OŽENIO UKRAJINKU USRED RATA, SAČEKALA IH JE OVAKVA SUDBINA: Malo ko bi se usudio na ovo (VIDEO)

Izdržali su sve ratne nedaće

Objavljeno: 08:50h

Rus Semen Bobroski i Ukrajinka Darija Sahnjuk zavoleli su se još krajem 2014. godine, verili ovog februara, ali rat je sprečio njihovu veliku želju da uplove u bračne vode u Kijevu.

Zbog ratnog stanja napustili su državu pre nekoliko dana, a sada se i venčali na drugom kraju sveta, u meksičkoj Tihuani, u izbeglištvu.

Brak će im omogućiti da uskoro krenu put Sjedinjenih Američkih Država, gde će pokušati da sagrade neki novi i, nadaju se, bolji život.

Venčanje
foto: Printscreen/Youtube

Američka vlada trenutno dopušta ulazak raseljenih Ukrajinaca, ali Boborskom zbog ruskog državljanstva ulaz verovatno ne bi bio dozvoljen u uobičajenim okolnostima.

– Imam ruski pasoš i to me čini nepoželjnom osobom. Čak i neke avio-kompanije nisu želele da mi prodaju kartu jer vlada hajka protiv onih koji podržavaju Putina i njegov režim – kazao je taj mladić kojem će, sada porodična veza s Ukrajinkom, omogućiti da ipak uđe u SAD.

Građani Tihuane paru su na sve moguće načine pomagali da prikupi potrebnu dokumentaciju, a Bobroski im je pred kamerama zahvalio na gostoljubivosti i uloženom trudu.

– Mi smo mirni ljudi. Ona je administrator u stomatološkim klinikama, a ja trener. Sve do pre dva meseca nije nam bilo na pameti da ćemo morati da napustimo Ukrajinu, ali tu smo gde smo. Čim pređemo granicu SAD-a pokušaćemo da nađemo poslove – rekao je taj mladić koji s voljenom ženom trenutno živi u izbegličkom centru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.