NOVI RUSKI NAPADI U UKRAJINI: Eksplozije u Kijevu i Lavovu!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Facebook/ДСНС України

ne prestaje

NOVI RUSKI NAPADI U UKRAJINI: Eksplozije u Kijevu i Lavovu!

Spasilačke i ekipe Hitne pomoći su na mestu jutrošnje eksplozije na periferiji Kijeva, saopštio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko

Objavljeno: 11:49h

U glavnom gradu Ukrajine Kijevu i na zapadu zemlje u Lavovu, čule su se eksplozije danas u ranim jutarnjim časovima, prenosi Rojters pozivajući se na ukrajinske medije.

Kako se navodi, sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se jutros iznad većeg dela Ukrajine, a za sada nema zvanične potvrde o tim eksplozijama.

Rojters naglašava da u ovom trenutku ne može nezavisno da proveri navedene izveštaje.

Spasilačke i ekipe Hitne pomoći su na mestu jutrošnje eksplozije na periferiji Kijeva, saopštio je gradonačelnik KijevaVitalij Kličko.

Eksplozija se dogodila u kijevskom okrugu Darnjickij, napisao je Kličko na Telegramu, prenosi Rojters uz napomenu da je reč o jugoistočnom delu ukrajinske prestonice, na levoj obali Dnjepra.

1 / 12 Foto: TWITTER/CHRISREASON7 / SCREENSHOT

Gradonačelnik Kijeva je dodao i da se informacije o ranjenima i eventualnim žrtvama još potvrđuju, navodi britanska agencija.

Guverner regije Lavov Maksim Kozicki objavio je na svom zvaničnom Telegram kanalu kako "ukrajinska protivvazdušna odbrana deluje" te obećao kasnije objaviti više detalja.

BBC-jev kontakt u gradu tvrdi da je jutros video dva mlazna aviona iznad grada, ali ta informacija još nije nezavisno potvrđena.

Podsetimo, Lavov je poslednji put ozbiljniji ruski napad pretrpio krajem marta, kad su ruski projektili pogodili fabriku i skladište goriva.

Uz eksplozije u Kijevu i Lavovu, izgleda da su sinoć napadnuta još tri ukrajinska grada.

Prvi napad dogodio se u Kirovogradu u središnjoj Ukrajini oko 22:30 po lokalnom vremenu, kad je po rečima gradonačelnika ruski projektil pogodio vojni aerodrom.

U Lugansku su granate tokom noći ubile jednu osobu i ranile tri, rekao je ukrajinski zvaničnik.

- Evakuišite se dok još možete - poručio je regionalni guverner Luhanska civilimam pa dodao da autobusi čekaju sve one koji se žele evakuisati iz te istočne regije.

Prema tvrdnjama regionalne vojne administracije, oštećen je glavni gasovod u Severodonjecku, a grad je zbog toga ostao bez gasa i vode.

Vlasti grada Poltave u središnjoj Ukrajini objavile su da je u ruskim napadima tokom noći ubijena jedna osoba, a četiri su ranjene.

Vereščuk: Za danas dogovoreno devet humanitarnih koridora

Zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk izjavila je da je za danas dogovoreno devet humanitarnih koridora za evakuaciju civila.

Navela je da je iz Marijupolja, koji su opkolile ruske snage, moguće izaći privatnim automobilima, prenosi Rojters.

Vereščuk je dodala da je pet od devet humanitarnih koridora otvroeno iz oblasti Lugansk, na istoku zemlje.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.