OVA ZEMLJA JE ZVANIČNO POČELA DA PLAĆA RUSKI GAS U RUBLJAMA! Označena je kao NEPRIJATELJSKA
Ruski gas, Foto: Profimedia, Grad Vršac

nema šale

OVA ZEMLJA JE ZVANIČNO POČELA DA PLAĆA RUSKI GAS U RUBLJAMA! Označena je kao NEPRIJATELJSKA

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 31. marta potpisao ukaz o tome da tzv. "neprijateljske zemlje" plaćaju ruski gas u rubljama

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 31. marta potpisao ukaz o tome da tzv. "neprijateljske zemlje" plaćaju ruski gas u rubljama.

Jermenija je počela da plaća ruski gas u rubljama, saopštio je danas ministar privrede Vahan Kerobjan. Prema njegovoj oceni, potrebno je ići na nacionalne valute, prenosi list Izvestija.

Gas
foto: Printscreen/RTS

- Koliko ja znam, poslednjih nekoliko isplata je bilo u rubljama, ali po odgovarajućem kursu - rekao je jermenski ministar u intervjuu za TV RBK.

Objasnio je da se određivanje cena vrši u dolarima, ali plaćanje je u rubljama. Premijer Belorusije Roman Golovčenko je još 3. aprila saopštio da će Minsk plaćati u rubljama isporuke nafte i gasa iz Rusije.

Gas
foto: Printscreen/RTS

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 31. marta potpisao ukaz o tome da tzv. "neprijateljske zemlje" plaćaju ruski gas u rubljama. Moskva kao "neprijateljske" označava zemlje koje su Rusiji uvele sankcije zbog rata u Ukrajini.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.