OSUMNJIČENI ZA PUCNJAVU U BRUKLINU OBJAVLJIVAO SNIMKE PUNE MRŽNJE I BESA: Evo o čemu je govorio dan pre PUCNJAVE!
Frenk Džejms, Foto: NYPD

njujork

OSUMNJIČENI ZA PUCNJAVU U BRUKLINU OBJAVLJIVAO SNIMKE PUNE MRŽNJE I BESA: Evo o čemu je govorio dan pre PUCNJAVE!

Ponuđena je i nagrada od 50.000 dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja

Objavljeno: 10:57h

Osumnjičeni za napad na metro stanici u Bruklinu, Njujorku, objavio je stotine snimaka na svom Jutjub kanalu u kojima osuđuje zločin u Njujorku, detaljno opisuje svoje bitke sa socijalnim radnicima i daje besne izjave protiv belaca, Portorikanaca, Jevreja, klimatskih promena i policije.

Policija je Frenka Džejmsa (62) identifikovala kao "osobu od interesa" u pucnjavi i rekla da je iznajmio teretni kombi U-Haul u ponedeljak u Filadelfiji, i njime se odvezao do Bruklina.

Kombi je pronađen napušten oko osam kilometara od mesta pucnjave, a ključ je ostavljen na mestu zločina, prenosi Daily mail.

Ponuđena je i nagrada od 50.000 dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja.

U utorak uveče policija je objavila fotografiju Džejmsa sa njegovog naloga na Jutjubu, gde je objavljivao snimke pod imenom "Prophet of Truth88" (Prorok istine).

Osumnjičeni za pucnjavu u Njujorku
Osumnjičeni za pucnjavu u Njujorku foto: NYPD

Džejms je objavio više od 450 snimaka na Jutjubu u poslednje tri godine, ispunjene besom.

Njegovi video snimci puni psovki prikazuju ga kako govori o stanju sveta kako ga on vidi, iznošenje svojih pritužbi, preteći da će "ubiti sve što je na vidiku" i deli teorije zavere - kao što je tvrdnja da kule bliznakinje nikada nisu mogle da budu oborene 11. septembra avionima.

Govorio je o psihijatrijskim ustanovama u kojima je boravio u Bronksu i Nju Džersiju, govoreći da osoblje nije uspelo da mu pomogne i da ga je "učinilo još opasnijim".

- Gospodine gradonačelniče, ja sam žrtva vašeg programa mentalnog zdravlja. Imam 63 i pun sam mržnje, besa i gorčine - rekao je u jednom snimku obraćajući se gradonačelniku Njujorka Eriku Adamsu.

Kritikovao ga je i što nije uradio više da reši pitanje beskućnika.

- Erik Adams, šta ti radiš brate? Šta se dešava sa beskućnicima? Svaki vagon je pun beskućnika, bilo mi je loše i nisam mogao da stojim, morao sam da idem od vagona do vagona - rekao je govoreći o metrou.

Njujorška policija je rekla da je povećala obezbeđenje Adamsu nakon što su otkrili ove snimke.

1 / 4 Foto: Profimedia

Džejms je dan pre pucnjave objavio još jedan snimak, u kojem je upozorio mlade da ne ulaze u nasilje, govorio o rasizmu u društvu i o tome da želi da ubija ljude.

Rekao je da se situacija nije promenila po Afroamerikance, da ropstvo i dalje postoji.

Da podsetimo, do incidenta je došlo u utorak tokom jutarnjeg špica, u vozu na stanici "36. ulica" u gradskoj četvrti Sanset park u Bruklinu.

Napadač je aktivirao dimne bombe i upucao više osoba u vozu na stanici podzemne železnice u Bruklinu u Njujorku i pri tome ranio više od 20 ljudi, pre nego što je pobegao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.