BORIS DŽONSON O KAZNI POLICIJE: "Poštujem ishod"
Boris Džonson, Foto: Profimedia

DŽONSON

BORIS DŽONSON O KAZNI POLICIJE: "Poštujem ishod"

Kabinet Borisa Džonsona je potvrdio da će premijeru Velike Britanije biti izrečena novčana kazna zbog kršenja kovid epidemioloških mera i organizovanja zabava u vladinim kancelarijama

Objavljeno:

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da je prihvatio kaznu policije zbog kršenja pravila karantina 2020. godine i da razume gnev javnosti, ali je ponovio da nije smatrao da je tada prekršio zakon.

„Moram da kažem, iskreno, u to vreme mi nije palo na pamet da je u pitanju možda kršenje pravila. Ali, naravno, policija je utvrdila drugačije i ja u potpunosti poštujem ishod njihove istrage“, izjavio je Džonson za BBC, prenosi Rojters.

Kabinet Borisa Džonsona je potvrdio da će premijeru Velike Britanije biti izrečena novčana kazna zbog kršenja kovid epidemioloških mera i organizovanja zabava u vladinim kancelarijama u vreme strogih restrikcija i da će novčano biti kažnjen i ministar finansija Riši Sunak, preneo je ranije AP.

1 / 6 Foto: Profimedia

Skandal „partigejt“ razbesneo je mnoge u Britaniji i doveo do toga da se desetine političara i zvaničnika nađu pod istragom zbog navoda da je vlada prekršila ograničenja koja je sama donela.

Više od stotinu državnih službenika, uključujući premijera, dobilo je upitnike od policije, koja je tokom istrage ispitivala svedoke.

Bonus video:

54:37

REDAKCIJA 12.04.2022. 3.DEO

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.