NA TERENU: Francuski forenzičari istražuju dešavanja u Buči
Ilustracija, Foto: Profimedia

buča

NA TERENU: Francuski forenzičari istražuju dešavanja u Buči

Državna tužiteljka Irina Venediktova rekla je pozivajući se na svedoke da pronađeni delovi tela pripadaju jednoj ženi i njenoj deci

Objavljeno:

Tim francuskih forenzičara je stigao u Buču kod Kijeva sa zadatkom da pomognu ukrajinskim vlastima da utvrde šta se dogodilo u tom gradu u kojem su pronađene stotine tela civila nakon povlačenja ruskih snaga.

Ukrajinske vlasti tvrde da su te ljude ubile ruske snage tokom okupacije tog područja, ali Rojters nije mogao da potvrdi tačan broj tela pronađenih u Buči, niti okolnosti njihove smrti.

Otkriće tolikog broja ubijenih civila u Buči nakon ruskog povlačenja izazvalo je globalno negodovanje, međutim Moskva je negirala odgovornost za ubistvo civila kao lažne vesti i odbacila optužbe da su ruski vojnici počinili ratne zločine.

Dok je grupa iz odeljenja za forenziku francuske žandarmerije posmatrala lokaciju, radnici u zaštitnim odelima kopali su zemlju, vadeći iz plitkog groba tešku masu umotanu u narandžasti pokrivač.

1 / 5 Foto: Profimedia

Državna tužiteljka Irina Venediktova rekla je pozivajući se na svedoke da pronađeni delovi tela pripadaju jednoj ženi i njenoj deci i potvrdila da će u narednih nekoliko nedelja francuski eksperti forenzičari pomoći ukrajinskim vlastima da utvrde šta se zaista dogodilo ljudima u Buči.

Bonus video:

03:56

BRZE VESTI 12.04.2022. 17:55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.