VELIKA AKCIJA HAPŠENJA U TURSKOJ: Palo 46 osoba, među njima i bivši ZVANIČNICI!
Ilustracija, Foto: EPA

velika akcija

VELIKA AKCIJA HAPŠENJA U TURSKOJ: Palo 46 osoba, među njima i bivši ZVANIČNICI!

Uhapšene osobe nalaze se među 91 osumnjičenih, koje tužilaštvo tereti za navodno "obezbeđivanje finansijskih sredstava u korist'' zabranjene Radničke partije Kurdistana ili PKK

Objavljeno:

Uhapšeno 46 osoba u Turskoj zbog sumnje da su povezani sa kurdskim militantima Radničke partije Kurdistana.

Turske vlasti su uhapsile 46 osoba, uključujući bivše lokalne zvaničnike levičarske i prokurdske Narodne demokratske partije, za koje se sumnja da su finansijski povezani sa kurdskim militantima Radničke partije Kurdistana, prenosi AP pozivajući se na izveštaj agencije Anadolija.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube

Uhapšene osobe nalaze se među 91 osumnjičenih, koje tužilaštvo tereti za navodno "obezbeđivanje finansijskih sredstava u korist'' zabranjene Radničke partije Kurdistana ili PKK, izvestila je Anadolija. Oni su optuženi da su deo „ekonomske strukture“ PKK, za pranje novca i da su primali uputstva od komandanta PKK Murata Karajilana, navodi se u saopštenju.

Anadolija je javila da su među osumnjičenima bivši zamenici gradonačelnika, bivši partijski blagajnici i bivši članovi gradskog veća prokurdske Narodne demokratske partije ili HDP. Iz HDP-a , druge po veličini opozicione stranke u turskom parlamentu, koja se suočava sa zahtevom pred Ustavnim sudom da joj se zabrani rad, nisu se oglašavali povodom ovog slučaja, navodi AP.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.