VEĆINA FRANCUZA NE ŽELI VIŠE OVAKVU EVROPSKU UNIJU! Oglasila se Le Pen
Le Penova, Foto: Profimedia

VAŽNO

VEĆINA FRANCUZA NE ŽELI VIŠE OVAKVU EVROPSKU UNIJU! Oglasila se Le Pen

"Ne postoji tajna agenda za eventualni izlazak Francuske iz Unije", poručila je

Objavljeno:

Velika većina Francuza ne želi više Evropsku uniju onakvu kakva je danas, izjavila je Marin le Pen, liderka francuske desnice koja će se u drugom krugu izbora 24. aprila boriti za predsedničku funkciju s aktuelnim šefom države Emanuelom Makronom.

- Velika većina Francuza ne želi više EU onakvu kakva je danas. Evropa - ja je ne sporim, da postoji saradnja, naravno. Ali to se ne može raditi protivno volji naroda - rekla je Le Penova u intervjuu za francuski radio Frans Enter.

Ona je kazala i da ne postoji "tajna agenda" za eventualni izlazak Francuske iz Unije u slučaju da ona pobedi na izborima.

Francuska, Emanuel Makron, Marin Le Pen, Glasanje, Izbori
foto: Profimedia

U prvom krugu izbora, Le Penova je osvojila 23,15 odsto glasova birača, naspram prvoplasiranog Makrona (27,84 odsto).

Prema anketi Instituta Ipsos Sopra-Steria urađenoj za francuske medije, u drugom krugu, za aktuelnog predsednika Makrona glasaće 54 odsto građana, dok će za Le Penovu glasati 46 odsto građana. Ona je, takođe, rekla da nema "nikakvo poverenje" u Makrona i da će on "ići do kraja u toj opsesiji" uvođenja nove starosne granice odlaska u penziju sa 65 godina.

Francuska, Emanuel Makron, Marin Le Pen, Glasanje, Izbori
foto: Profimedia

Makron je u ponedeljak izjavio da je otvoren za eventualne izmene tog predloga, ali Le Penova tvrdi da je to njegov "manevar da bi smanjio protivljenje glasača levice" pred drugi krug.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.