BRITANSKO MINISTARSTVO: Intenzivniji NAPADI u ovim delovima Ukrajine, Rusija ostalje usresređena na ove POLOŽAJE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

borbe

BRITANSKO MINISTARSTVO: Intenzivniji NAPADI u ovim delovima Ukrajine, Rusija ostalje usresređena na ove POLOŽAJE!

Prema britanskom izveštaju, ruske snage nastavljaju da se povlače iz Belorusije, u cilju pregrupisavanja kao podrške operacijama u istočnoj Ukrajini, a Rojters navodi da nezavisno nije mogao da potvrdi ove informacije

Objavljeno:

Borbe u istočnoj Ukrajini će se intenzivirati u naredne dve do tri nedelje, a Rusija nastavlja da preusmerava svoje trupe u tu oblast, saopštilo je danas britansko Ministarstvo odbrane u redovnom dnevnom izveštaju.

Ruski napadi ostaju usredsređeni na ukrajinske položaje u blizini Donjecka i Luganska, uz dalje borbe oko Hersona i Nikolajeva i ponovni napad prema Kramatorsku, saopštila je na Tviteru britanska vojna obaveštajna služba, prenosi Rojters.

1 / 13 Foto: Profimedia

Prema britanskom izveštaju, ruske snage nastavljaju da se povlače iz Belorusije, u cilju pregrupisavanja kao podrške operacijama u istočnoj Ukrajini, a Rojters navodi da nezavisno nije mogao da potvrdi ove informacije.

Američki zvaničnik odbrane juče je rekao da postoje naznake da se ruske snage snabdevale i pojačavale trupe u regionu Donbasa.

Viši zvaničnik, koji nije hteo da bude imenovan, dodao je kako se čini da Rusija pojačava pozicije u severozapadu Donjecka, području unutar Donbasa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.