MASK NEDAVNO KUPIO 10 ODSTO UDELA TVITERA ZA 3 MILIJARDE EVRA: Sada je doneo čudnu odluku, ŠTA SE DEŠAVA?!
IIon Maks, Foto: Profimedia

niko se nije nadao

MASK NEDAVNO KUPIO 10 ODSTO UDELA TVITERA ZA 3 MILIJARDE EVRA: Sada je doneo čudnu odluku, ŠTA SE DEŠAVA?!

Maskova odluka dolazi otprilike nedelju dana nakon što je Tviter objavio u podnesku dostavljenom regulatoru da planira da imenuje generalnog direktora Tesle i SpejsEksa u svoj Upravni odbor s mandatom koji bi se završio 2024. godine

Objavljeno: 08:25h

Izvršni direktor "Tesle" Ilon Mask, koji je nedavno kupio veliki udeo u Tviteru za 3 milijarde evra, odlučio je da se ne pridruži Upravnom odboru te kompanije, objavio je generalni direktor te društvene mreže Parag Agraval.

Ilonovo imenovanje u odbor trebalo je da bude ozvaničeno 9. aprila, ali je on istog jutra rekao da više ne namerava da se pridruži odbor. Verujem da je tako najbolje. Cenimo i uvek ćemo ceniti doprinos naših akcionara bez obzira da li su oni u našem odboru ili ne. Ilon je naš najveći akcionar i ostać´emo otvoreni za njegov doprinos", napisao je Agraval u tvitu u nedelju uveče, prenosi tv stanica CNN.

1 / 5 Foto: Profimedia

Portparol Tvitera je potvrdio da je Mask odlučio da se ne pridruži bordu direktora.

Maskova odluka dolazi otprilike nedelju dana nakon što je Tviter objavio u podnesku dostavljenom regulatoru da planira da imenuje generalnog direktora Tesle i SpejsEksa u svoj Upravni odbor s mandatom koji bi se završio 2024. godine.

Mask je nedavno otkrio da je kupio više od 9,0 posto udela u Tviteru, čime je postao najveći akcionar te kompanije. U okviru dogovora da dobije mesto u odbora Tvitera, Mask se složio da ne kupuje više od 14,9 odsto akcija kompanije dok bude u odboru.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.