VEĆ SE POJAVILA ANKETA ZA DRUGI KRUG IZBORA U FRANCUSKOJ: Šta mislite, KO POBEĐUJE?
Emanuel Makron, Foto: EPA-EFE/JOHN THYS / POOL, AP

glasanje

VEĆ SE POJAVILA ANKETA ZA DRUGI KRUG IZBORA U FRANCUSKOJ: Šta mislite, KO POBEĐUJE?

Marin Le Pen bi trebalo da osvoji 49 odsto glasova.

Objavljeno: 22:21h

Podaci ankete agencije Ifop o namerama glasača u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj za televiziju TF1 pokazala je da će francuski predsednik Emanuel Makron pobediti u drugom krugu izbora 24. aprila sa 51 odsto glasova.

Marin Le Pen bi trebalo da osvoji 49 odsto glasova.

Francuska, Emanuel Makron, Marin Le Pen, Glasanje, Izbori
foto: Profimedia

Agencija Rojters je prethodno javila da prema prvim preliminarnim poluzvaničnim rezultatima izbora za predsednika Francuske na osnovu 20 miliona prebrojanih glasova, koji ne predstavljaju reprezentativni uzorak u velikm gradovima, Marin Le Pen vodi sa 27,8 odsto osvojenih glasova, dok Emanuel Makron ima podršku 26,2 odsto glasača.

I francuska televizija BFM koja prati rezultate uživo u jednom trenutku je na svom sajtu imala informaciju da Le Pen vodi za gotovo tri odsto glasova u odnosu na Makrona, dok prema trenutnim podacima na BFM Makron ima 30,18, a Le Pen 27,09 procenata.

Rojters je izvestio da je zavisno od agencije, Makron osvojio između 28,1 i 29,5 odsto glasova u prvoj rundi, dok je Le Pen osvojila između 23,3 i 24,4 odsto, pokazali su preliminarni podaci agencija Ifop, Opinion vej, Elab i Ipsos, preneo je Rojters.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.