IRAN IMA 1 ZAHTEV ZA BAJDENA: Čeka se njegova odluka!
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

odnosi dve zemlje

IRAN IMA 1 ZAHTEV ZA BAJDENA: Čeka se njegova odluka!

Postoji zabrinutost da bi Iran zbog zastoja u ovim pregovorima mogao dodatno da se približi mogućnosti izrade nuklearnog naoružanja

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden trebalo bi da ukine neke sankcije Iranu pre nuklearnog sporazuma, kako bi pokazao dobru volju.

Ovo je danas poručio iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdoladhžan u intervjuu za poluzvanična iransku novinsku agenciju Fars, preneo je Rojters.

1 / 5 Foto: Profimedia

Predsednik Irana Ibrahim Raisi izjavio je juče da će Iran nastaviti aktivnosti na nuklearnom razvoju, jer su pregovori o oživljavanju nuklearnog sporazuma Teherana sa svetskim silama i dalje u zastoju, javili su iranski državni mediji.

Ibrahim Raisi
Ibrahim Raisi foto: EPA/IRAN'S SUPREME LEADER OFFICE HANDOUT

Govoreći na ceremoniji povodom iranskog nacionalnog dana nuklearne tehnologije, iranski predsednik, predstavnik tvrde političke linije, najavio je da će njegova administracija podržati ubrzanje istraživanja u sferi miroljubive nuklearne tehnologije, preneo je ranije AP.

Postoji zabrinutost da bi Iran zbog zastoja u ovim pregovorima mogao dodatno da se približi mogućnosti izrade nuklearnog naoružanja, ukoliko državni vrh u Teheranu tako odluči.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.