BEZBEDNOSNE SNAGE U MAKSIMALNOJ PRIPRAVNOSTI! Nakon krvoprolića u Tel Avivu
Napad u centru Tel Aviva, Foto: Profimedia

HAOS!

BEZBEDNOSNE SNAGE U MAKSIMALNOJ PRIPRAVNOSTI! Nakon krvoprolića u Tel Avivu

Ministar odbrane Beni Ganc je zapretio da će Izrael naplatiti visoku cenu od terorista i "proširiti svoje operacije protiv talasa terora"

Objavljeno: 11:12h

Premijer Izraela Naftali Benet pohvalio je bezbednosne snage jer su pronašle i ubile palestinskog napadača koji je sinoć pucao u centru Tel Aviva i ubio dve osobe, a ranio više od deset, javljaju izraelski mediji.

Benet je danas rekao da će bezbednosne snage ostati u maksimalnoj pripravnosti u Tel Avivu i širom zemlje jer bi i dalje moglo biti "incidenata i sličnih napada".

"Svi stanovnici Izraela saosećaju s porodicama ubijenih i moli se za zdravlje ranjenih“, naveo je Benet, dodavši da je "rat protiv ubilačkog terora dug i težak", najavlkjujući pobedu.

Izraelski lider je posle sastanka sa najvišim bezbednosnim zvaničnicima naredio da se do daljeg zatvori prelaz na sever Zapadne obale kako bi se ograničio prilaz gradu Dženinnu odakle je napadač, kao i da se proveri da li su njegovi rođaci umešani u napad.

Ministar odbrane Beni Ganc je zapretio da će Izrael naplatiti visoku cenu od terorista i "proširiti svoje operacije protiv talasa terora".

Otac napadača je pohvalio sina, dok su stanovnici Dženina na Zapadnoj obali marširali u čast napadača.

"Videćete pobedu uskoro. Bog će osloboditi džamiju Al Aksa od okupatora", rekao je otac ispred porodične kuće u Dženinu, preneli su izraelski mediji na hebrejskom, navodeći da je on bio pripadnik palestinskih bezbednosnih snaga.

Sinoćnji napad je bio četvrti u Izraelu u protekle tri nedelje i dogodio se u vreme pojačane napetosti i početka svetog muslimanskog meseca posta Ramazana, navodi AP.

1 / 4 Foto: Profimedia

Trinaest ljudi je ubijeno u tim napadima.

Tokom dana bi hiljade Palestinaca sa Zapdne obale trebalo da udju u Jerusalim povodom prvih molitvi tokom Ramazana u džamiji Al Aksa.

Nije zasad poznato da li će Izrael izmeniti prvobitnu odluku da dozvoli vernicima da udju u Jerusalim.

Protesti i sukobu u tom svetom gradu tokom Ramazana prošle godine prerasli su u 11-dnevni rat izmedju Izraela i islamskog ekstremističkog Hamasa, vladajućeg u pojasu Gaze.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.