ŠOLC PRETRPEO PRVI ZNAČAJNIJI PORAZ! Bundestag doneo ODLUKU čijeg se ishoda kancelar pribojavao
Olaf Šolc, Foto: Profimedia

vakcincija

ŠOLC PRETRPEO PRVI ZNAČAJNIJI PORAZ! Bundestag doneo ODLUKU čijeg se ishoda kancelar pribojavao

Zbog velikih internih rasprava, vladajuće SPD, Zeleni i FDP za ovu sednicu ukinule su "partijsku disciplinu"

Objavljeno:

Nemački Bundestag danas je odbacio predlog vlade da bude uvedena obavezna vakcinaciju protiv koronavirusa za starije građane.

U Bundestagu je 378 poslanika glasalo protiv uvođenja obavezne vakcinacije za građane starije od 60 godina, a 296 podržalo je predlog vlade, dok je devet poslanika bilo uzdržano.

Time je nemačka vlada kancelara Olafa Šolca pretrpela prvi značajniji poraz u Bundestagu. Šolc se pribojavao takvog ishoda, i čak je sa sednice šefova diplomatija NATO u Briselu vratio u Berlin ministarku spoljnih poslova Analenu Berbok, kako bi obezbedio svaki glas u Bundestagu.

Zbog velikih internih rasprava, vladajuće SPD, Zeleni i FDP za ovu sednicu ukinule su "partijsku disciplinu", odnosno obavezu poslanika da glasaju istovetno.

Ministar zdravlja Karl Lauterbah izrazio je razočarenje odbacivanjem predloga o uvođenju obavezne vakcinacije starijih od 60 godina.

"To je veliko razočarenje, jer je važna odluka odbačena, te će nam sada biti mnogo teža borba protiv korone na jesen“, poručio je on.

1 / 5 Foto: Profimedia

Debata u Bundestagu bila je veoma oštra. Pristalice obavezne vakcinacije upozoravale su na preteću novu eskalaciju pandemije na jesen, a protivnici su zahtevali poštovanje osnovnih ljudskih prava.

Bonus video:

00:21

STRAVIČNI DETALJI O NASILNIKU IZ PANČEVA: Robijao zbog ubistva tašte, pokušao da ubije 2 žene, sad partnerki sipao kiselinu u oči

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.