OVAJ POTEZ BI IZAZAVAO OGROMAN RAST CENA, TIČE SE RUSKE NAFTE: Oglasila se ministarka finansija SAD-a!
Nafta, Foto: Uprava carine

OGLASILA SE

OVAJ POTEZ BI IZAZAVAO OGROMAN RAST CENA, TIČE SE RUSKE NAFTE: Oglasila se ministarka finansija SAD-a!

Komentarišući situaciju u Ukrajini, Jelen j rekla da ruska invazija i zločini u Buči, gradu u blizini Kijeva, predstavljaju "neprihvatljivu uvredu za medjunardoni poredak zasnovan na pravilima"

Objavljeno:

Američka ministarka finansija Dženet Jelen izjavila je da bi potpuna zabrana izvoza ruske nafte, po svemu sudeći, dovela do "ogromnog povećanja" cena na svetskom tržištu, što bi nanelo štetu SAD i njenim demokratskim saveznicima, prenosi Glas Amerike.

Jelen je u svedočenju pred Odborom za finansije Predstavničkog doma rekla juče da se nada da će naftne kompanije u SAD i drugim delovima sveta, motivisane sadašnjim visokim cenama tog energenta, moći da povećaju proizvodnju u narednih šest meseci, što bi onda moglo da omogući da se uvedu strožije restrikcije na rusku naftu.

Komentarišući situaciju u Ukrajini, Jelen j rekla da ruska invazija i zločini u Buči, gradu u blizini Kijeva, predstavljaju "neprihvatljivu uvredu za medjunardoni poredak zasnovan na pravilima".

1 / 5 Foto: Profimedia

Ona je rekla da će rusko delovanje u Ukrajini imati "ogromne posledice u Ukrajini i dalje". Po njenim rečima, prelivanje krize povećava ekonomsku ranjivost u mnogim zemljama koje se već suočavaju sa većim teretom dugova i ograničenim opcijama dok se oporavljaju od posledica pandemije kovida-19. ;

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.