GRAD LUKSUZA SVIMA MOŽE BITI DOSTUPAN NA OVAJ NAČIN: Ovo morate da znate pre nego što odete u DUBAI! (VIDEO)
Dubai, Foto: Profimedia

TURIZAM

GRAD LUKSUZA SVIMA MOŽE BITI DOSTUPAN NA OVAJ NAČIN: Ovo morate da znate pre nego što odete u DUBAI! (VIDEO)

Grad je to koji nastavlja da raste i koji je postao jedno od najpopularnijih odredišta na planeti

Objavljeno:

"Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem", rečenica je koju bi Dubai, da je čovek, bez problema mogao da izgovori.

Grad je to koji nastavlja da raste i koji je postao jedno od najpopularnijih odredišta na planeti. Krase ga raskoš, čudesna arhitektura, luksuzni hoteli, no pre samog odlaska tamo, na umu bi trebalo svakako imati sledeće stvari…

Smeštaj rezervišite na vreme

S obzirom na to kako je reč o jednom od najpopularnijih odredišta za odmor na Bliskom istoku, a poslednjih godina i jednom od najpopularnijih na svetu, pobrinite se da smeštaj osigurate na vreme. Najpopularniji meseci su od oktobra do aprila, kada većina turista u Dubai stiže u velikom broju. To znači da sve, od hotela, obilazaka i restorana – treba rezervisati, a naročito se to odnosi na hotele. Kako biste izbegli rast cena, preporuka je da se bukiraju hoteli 2 – 3 meseca unapred.

Ne trebata da budete milioneri

Iako je grad poznat kao jedno od luksuznijih mesta na kugli zemaljskoj, za posetu njemu ne morate da budete milioner. Ovde možete da uživate i s ograničenim budžetom, te nađete i jeftiniji smeštaj. Taksi i metro prilično su povoljni tako da za prevoz nema brige, a i jeftina ukusna hrana iz celog sveta čeka vas na svakom koraku. Dodatno, cenkanje je dobrodošlo, tako da ćete i tu uštedeti nešto novca.

1 / 4 Foto: Profimedia

Barove i klubove pronađite u hotelima

Dubai se može pohvaliti nekim od najboljih barova i klubova na svetu, a većina je prepuna četvrtkom i petkom uveče. U gradu postoje brojni barovi i klubovi; međutim, najverovatnije ćete ih pronaći u hotelima zbog zakonskih odredbi. Dođite odeveni u svoju najbolju odeću, jer u protivnom možda nećete moći ni da uđete. Ukoliko planirate da pijete u jednom od klubova, svakako se vratite taksijem do hotela jer u UAE imaju vrlo strog pristup nulte tolerancije prema opijanju i vožnji.

Ne propustite istorijska mesta

Dubai možda ima sve što možete da zamislite kada je odmor u pitanju, ali nemojte zaboraviti da pogledate ni neke od gradskih znamenitosti. Prošetajte starim gradom, domom tradicionalnih prodavnica i autentičnih kulturnih iskustava. Otkrijte obližnji planinski grad Hata, gdje ćete se vratiti u prošlost. U Hati će vas okruživati citadele, utvrđenja i kule stare nekoliko vekova. Takođe je važno posetiti novootvoreni arheološki muzej Saruq Al-Hadid, koji sadrži artefakte i interaktivne prikaze o istoriji na Bliskom istoku.

Slavan po brančevima

Zaboravite branč u Njujorku, jer nema boljeg grada za uživanje u kombinaciji doručka i ručka od Dubaija. Branč je ovde "sveta" stvar, a najbogatiji i najraskošniji pronađite petkom ("naša" subota), kad pada prvi dan vikenda. Mogu da traju satima i budu praćeni muzikom DJ – a, a ono što svakako treba zapamtiti jeste da je i njih dobro rezervisati unapred.

(Espreso/Pun kufer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.