DA LI BISTE DALI OVU SUMU NOVCA ZA JEDAN OBROK? Tradicionalno japansko jelo poskupelo, cena je PAPRENA!
Suši, Foto: Profimedia

RAST

DA LI BISTE DALI OVU SUMU NOVCA ZA JEDAN OBROK? Tradicionalno japansko jelo poskupelo, cena je PAPRENA!

Pređašnja cena je ionako bila poprilična, a iznosila je 850 dolara

Objavljeno:

Mesecima unazad mediji i stručnjaci iz sektora bruje o poremećnim lancima snabdevanja i rastućim cenama hrane, zajedno sa izjavama vlasnika restorana da moraju da podignu cene u meniju.

Tako je jedan objekat u Nemačkoj čak ukinuo pomfrit iz jelovnika, jer je, kako kažu, "ulje teško naći, a i dosta je skuplje nego pre".

Iako sada već pomalo naviknuti na novi standard, Njujorčani svakako nisu baš bili spremni za ovu vest: tradicionalno japansko jelo, suši, prilično poskupljuje.

Ubuduće će omakase meni u japanskom restoranu Masa koštati 950 dolara po osobi. Pređašnja cena je ionako bila poprilična, a iznosila je 850 dolara.

Ovaj meni je trenutno najskuplji degustacioni u Njujorku, i jedan od prvih pet najskupljih obroka sa Mišlen zvezdicama na svetu. Svakako, serija malih tanjira i ribe od suši majstora Mase Takajame može sadržati tragove tartufa i A5 Wagyu govedinu, a troškovi usluge su uključeni, ali će kupci i dalje morati da plate dodatno za piće i izdvoje više za porez na promet.

1 / 4 Foto: Profimedia

Najpopularnija mesta za suši specijalitete na Menhetnu uključuju i lokale Yoshino i Noz 17, a oba su otvorena tokom pandemije i rezervisana mesec dana unapred, uprkos cenama od 400 dolara po osobi.

Procenjene cene u najboljim suši restoranima u Njujorku uključuju porez i standardnu napojnicu od 20%.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.