DŽONSON SE OGLASIO NAKON HOROR VESTI IZ UKRAJINE: Najavio je NOVI KORAK BRITANIJE
Foto: Profimedia

i on je reagovao

DŽONSON SE OGLASIO NAKON HOROR VESTI IZ UKRAJINE: Najavio je NOVI KORAK BRITANIJE

Rusko Ministarstvo odbrane negiralo je optužbe Ukrajine o napadima na civile i ocenilo da su fotografije i snimci koji pokazuju tela u Buči „još jedna provokacija Kijeva“

Objavljeno:

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da su „napadi na civile dostojni prezira“ u ukrajinskim gradovima Buča i Irpinju, u blizini Kijeva, dokaz da je Rusija počinila ratne zločine u Ukrajini i najavio da će Velika Britanija, kao odgovor na to, pojačati sankcije Rusiji i vojnu pomoć Ukrajini.

„Učiniću sve u mojoj moći da umorim glađu ratnu mašinu (ruskog predsednika Vladimira) Putina. Mi pojačavamo naše sankcije i vojnu pomoć, kao i naš paket humanitarne podrške kako bismo pomogli onima kojima je potrebno na terenu“, poručio je Džonson u saopštenju, a prenosi Rojters.

Boris Džonson
foto: Profimedia

Rusko Ministarstvo odbrane negiralo je optužbe Ukrajine o napadima na civile i ocenilo da su fotografije i snimci koji pokazuju tela u Buči „još jedna provokacija Kijeva“.

Ministarstvo je navelo da su se sve ruske jedinice potpuno povukle iz Buče 30. marta, dan nakon razgovora delgacija licem u lice između Rusije i Ukrajine u Turskoj, prenela je ranije agencija RIA Novosti.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.