ON JE VANRAČNI SIN ALEKSANDRA LUKAŠENKA! Svi ga znaju po jednom jedinom NADIMKU! (FOTO)
Nikolaj Lukašenko, Foto: Profimedia

otkriveno

ON JE VANRAČNI SIN ALEKSANDRA LUKAŠENKA! Svi ga znaju po jednom jedinom NADIMKU! (FOTO)

Mladi Nikolaj nedavno je privukao pažnju kada je svet obišao snimak na kome Lukašenko, u očiglednom pokušaju demonstracije sile, sleće helikopterom u svoju rezidenciju odeven u pancir i noseći kalašnjikov

Objavljeno: 12:10h

Nikolaj Kolja Lukašenko, najmlađi sin Beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, za koji dan puni 16 godina, a već je u pratnji svog oca proputovao planetu i upoznao brojne svetske lidere. Godinama unazad spekuliše se da Lukašenko sina obučava za svog naslednika, s tim što će sada njegova vladavina najpre morati da "preživi" stotine hiljada demonstranata koji svakodnevno na ulicama traže njegovu ostavku.

Mladi Nikolaj nedavno je privukao pažnju kada je svet obišao snimak na kome Lukašenko, u očiglednom pokušaju demonstracije sile, sleće helikopterom u svoju rezidenciju odeven u pancir i noseći kalašnjikov.

To što je Nikolaj bio pored Lukašenka nikoga nije iznenadilo samo po sebi - njih dvojica se retko kada odvajaju od dečakove četvrte godine. Detalj koji je pokrenuo polemiku je taj što je i Nikolaj bio u "punoj ratnoj opremi" i sa puškom u rukama.

Mnogi su bili šokirani što Lukašenko, koji poslednjih nedelja ne bira represivne mere kojima se obračunava sa opozicijom i demonstrantima, sada naoružava i maloletnog sina. Drugi su primetili da je to prirodna posledica "treninga" koji dečak prolazi od malih nogu.

"Budući diktator"

1 / 5 Foto: Profimedia

Nikolaj je rođen 31. avgusta 2004. godine na očev rođendan. Lukašenko je tada već imao dvojicu odraslih sinova Viktora i Dmitrija, rođenih u zakonskom braku sa Galinom, ženom koja se nikada nije pojavila u javnosti i koja, navodno, živi na udaljenoj farmi. Kolja majka je njegova nekadašnja lična doktorka.

Viktor je Lukašenkov savetnik za bezbednost i nadgleda rad odgovarajućih ministarstava, a Dmitrij je na čelu predsedničkog sportskog kluba. Ipak, najmlađi i vanbračni sin je taj koji je oduvek viđen za naslednika.

Ako je iko i imao sumnje o budućnosti koja je predodređena za Nikolaja, one su odgnane 2009. godine kada se pojavio televizijski snimak na kome beleoruski lider na kolenima ljulja sina, dok razgovara sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisjanom. "Gardijan" je tada preneo Lukašenkove preči o očinstvu.

- Neki govore da je pi-ar trik briga za svog najmlađeg sina. Zapravo, sve je jednostavno. Moj sin je, da tako kažem, deo mene i ne mogu da ga ostavim ni sa kim. Kad mi govori "tata, idem sa tobom“, onda tako bude. Uđem u helikopter, on me prati - ispričao je.

Nikolaj Lukašenko
foto: Profimedia

Ipak, sve kasnije priče i nagoveštaje da Nikolaja poput "malog princa“ smatra svojim naslednikom odbacio je izjavom da je "čitava ideja o dinastiji izmišljotina opozicije kako bi se preplašili Belorusi“.

Kolja je prvi put predstavljen javnosti godinu dana ranije, kao četvorogodišnji dečak, i od tada je rastao pred očima javnosti. Zabeleženo je kako mu generali salutiraju kao da je odlikovani vojni komandant, kako prati oca na putovanjima ili političkim skupovima, paradama veterana, pa i kako pomaže na radnim akcijama.

Kao plavokosi mališan upoznao je jednog papu i nebrojene državnike - Huga Čaveza, Raula Kastra, tadašnjeg predsednika Rusije Dmitrija Medvedova i sadašnjeg Vladimira Putina, Sija Đinpinga, Baraka Obamu...

U Venecueli je Kolja pozvan da, pored dvojice predsednika, i on održi govor, mada je odbio ponuđenu čast. Na komemoraciji povodom Drugog svetskog rata u Pekingu je stajao pored Putina i Đinpinga, dok je na sednici Generalne skupštine UN prisustvovao Lukašenkovom obraćanju delegatima.

Sa ocem je 2017. godine posetio otvaranje izložbe „Ekspo 2017 - Energija budućnosti“ u Astani kojoj je prisustvovalo i nekoliko svetskih lidera, uključujući i jednog kralja. Isprva ga mnogi nisu prepoznali, jer je "Beban", kako ga zove otac, porastao do 185 centimetara.

Sve to vreme Kolja je često bio odeven u male kopije odela i uniformi svog oca, što je samo podgrevalo priče da je on novi "poslednji diktator Evrope" i "predsednik na čekanju".

Pozlaćeni pištolj i klavir

Nikolaj Lukašenko
foto: Profimedia

Nikolaj je još kao šestogodišnji dečak proglašen za 43.najuticajniju osobu u Belorusiji, ostavljajući iza sebe poglavara Pravoslavne crkve i sve opozicione političare. Lukašenko je sam pričao o snažnom karakteru najmlađeg sina - u obdaništu nikad nije pristajao na obavezno spavanje posle ručka. Od upravnika je redovno tražio i dobijao dozvolu da se igra. Na pitanje novinara latvijske televizije šta će biti kad poraste, Nikolaj je odgovorio da bi "voleo da bude vojni specijalac i da brani domovinu“.

Imao je 11 godina kada se pisalo da “voli oružje” i da sa sobom nosi pozlaćeni pištolj koji mu je poklonio Medvedev. Pisalo se i da često izostaje iz škole kako bi održao korak sa obavezama svog oca.

U slobodno vreme, poput oca, voli da igra hokej, a nasledio je i njegovu ljubav prema muzici. Za razliku od Likašenka koji svira harmoniku, kolja se odlučio za klavir.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.