Ned Prajs o NAJNOVIJEM RUSKOM POTEZU: "Još jedan pokazatelj užasnog stanja u kojem se nalazi ruska ekonomija"
Ned Prajs, Foto: Printscreen

oglasio se i on

Ned Prajs o NAJNOVIJEM RUSKOM POTEZU: "Još jedan pokazatelj užasnog stanja u kojem se nalazi ruska ekonomija"

Evropske zemlje, od kojih se neke u velikoj meri oslanjaju na ruski gas, odbacile su ovaj zahtev, a nemačka vlada ocenila ga je kao „ucenu“

Objavljeno:

Zahtev ruskog predsednika Vladimira Putina da strani kupci plaćaju ruski gas u rubljama je znak ekonomskog i finansijskog „očaja“ Moskve izazvanog sankcijama Zapada, ocenio je danas portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs.

1 / 4 Foto: Profimedia

U osnovi mislim da je ovo samo još jedan pokazatelj užasnog stanja u kojem se nalazi ruska ekonomija“, rekao je Prajs novinarima na redovnoj konferenciji za novinare i dodao da je na evropskim nacijama da odrede svoj odgovor, prenosi agencija Rojters.

Kako je rekao portparol američkog Stejt departmenta, sankcije, kontrola izvoza i druge ekonomske mere uvedene kao odgovor na rusku vojnu operaciju u Ukrajini imale su „značajan, suštinski, dubok efekat“ i dovele su do „ekonomskog i finansijskog očaja“ Rusije.

Ruski predsednik Vladimir Putin doneo je ranije danas ukaz prema kojem će „neprijateljske zemlje“, kako Moskva naziva države koje su uvele sankcije Rusiji, od sutra gas plaćati tako što će morati da otvore račune u rubljama u ruskim bankama.

Evropske zemlje, od kojih se neke u velikoj meri oslanjaju na ruski gas, odbacile su ovaj zahtev, a nemačka vlada ocenila ga je kao „ucenu“.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.