LAVROV SA BITNIM KINESKIM ZVANIČNIKOM: I to u MOSKVI!
Sergej Lavrov, Foto: Profimedia

sastanak

LAVROV SA BITNIM KINESKIM ZVANIČNIKOM: I to u MOSKVI!

Liu je takođe rekao da je održao prve razgovore licem u lice sa zamenikom ruskog ministra inostranih poslova Igorom Morgulovom

Objavljeno: 12:56h

Dok se Kina suočava sa kritikama i pritiskom Zapada jer nije osudila ruske operacije u Ukrajinij, visoki kineski diplomata otputovao je u Moskvu da se sastane sa ruskim zvaničnicima, uključujući i ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Liu Sjaoming, kineski predstavnik za korejska pitanja, rekao je putem Tvitera da je imao „duboke razgovore o situaciji na Korejskom poluostrvu i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa“.

1 / 7 Foto: Profimedia

Liu je takođe rekao da je održao prve razgovore licem u lice sa zamenikom ruskog ministra inostranih poslova Igorom Morgulovom.

Poseta kineskog izaslanika dolazi za petama Severne Koreje i potvrđuje da je testirala novi tip interkontinentalne balističke rakete, što je predstavljalo njen prvi test dugog dometa u više od četiri godine, označavajući potencijalnu novu eru regionalne konfrontacije, kao i izazivajući zabrinutost sa njenih suseda, uključujući Rusiju i Kinu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.