UHAPŠENI TINEJDŽERI U LONDONU: Sumnja se da su povezani sa najozloglašenijom hakerskom grupom!
Ilustracija, Foto: Profimedia

UŽAS

UHAPŠENI TINEJDŽERI U LONDONU: Sumnja se da su povezani sa najozloglašenijom hakerskom grupom!

Lapsus$ je ranije preuzeo odgovornost za neke od većih hakerskih napada na kompanije kao što su Nvidia, Samsung, Microsoft, Ubisoft i Okta

Objavljeno:

Policija Londona uhapsila je sedam osoba zbog sumnje da su povezani sa hakerskom grupom Lapsus$, pisao je BBC News.

"Policija grada Londona je sprovela istragu zajedno sa svojim partnerima, nad članovima hakerske grupe. Sedmoro osoba, uzrasta između 16 i 21 godine je uhapšeno nakon istrage, a potom je pušteno dok su pod istragom. Nastavljamo sa istragama", rekli su iz policije za The Verge.

Lapsus$ je ranije preuzeo odgovornost za neke od većih hakerskih napada na kompanije kao što su Nvidia, Samsung, Microsoft, Ubisoft i Okta.

Bar jedan član Lapsus$ grupe se povezuje sa krađom podataka kompanije EA, izvestio je stručnjak za sajber bezbednost Brajan Krebs, u podužem članku.

1 / 4 Foto: Profimedia

Podsećamo, sumnjalo se da je tinejdžer iz Oksforda glavni vođa pomenute hakerske grupe, ali policija nije objavila da li je i on među uhapšenima.

Identitet osumnjičenog vođe je navodno otkriven od strane ljutih mušterija. Prema Krebsovom izveštaju, vođa grupe je prošle godine kupio Doxbin, sajt na kome ljudi mogu da dele ili pronalaze lične podatke drugih, ali je bio loš vlasnik sajta.

Navodno je odustao od kontrole sajta u ​​januaru, ali je na Telegramu procurio “ceo skup podataka Doxbina”, a zajednica mu je uzvratila tako što su otkrili njegov identitet.

BBC News kaže da je razgovarao sa ocem tinejdžera, koji nije bio svestan njegove umešanosti u grupu.

"Nikada nije pričao o bilo kakvom hakovanju, ali je veoma dobar sa računarima i provodi mnogo vremena za računarom", rekao je otac, prenosi BBC News.

"Uvek sam mislio da igra igrice. Pokušaćemo da ga sprečimo da koristi računar."

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.