ZABRINUTOST U SVETU NAKON ŠTO JE SEVERNA KOREJA LANSIRALA ZABRANJENU RAKETU! Kim Džong Un poslao snažnu poruku
Raketa, Foto: EPA

NAORUŽANJE

ZABRINUTOST U SVETU NAKON ŠTO JE SEVERNA KOREJA LANSIRALA ZABRANJENU RAKETU! Kim Džong Un poslao snažnu poruku

- Izražavamo zabrinutost zbog trenutne situacije - rekao je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin

Objavljeno:

Kina je danas zatražila od svih strana da pokažu uzdržanost zbog probe dalekometnog projektila koju je izvršila Severna Koreja, saopšteno je iz kineskog Ministarstva spoljnih poslova.

- Izražavamo zabrinutost zbog trenutne situacije - rekao je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin, prenosi Srna.

SAD, Velika Britanija, Francuska, Irska, Albanija i Norveška, zatražili su od Saveta bezbednosti UN da danas održi javno zasedanje, na kojem bi se raspravljalo o najnovijem severnokorejskom lansiranju balističke rakete, rekli su diplomatski izvori, javlja Rojters.

Južnokorejska i japanska vojska izvestili su u četvrtak da je Severna Koreja testirala svoju najveću interkontinentalu balističku raketu (ICBM).

Jedan analitičar je opisao novu raketu kao "raketu čudovište", piše BBC.

1 / 8 Foto: Prinstcreen/Tviter

"Testirali smo novu interkontinentalnu balističku raketu"

Severna Koreja je saopštila da je testirala novi tip interkontinentalne balističke rakete Hvasong-17, kako bi ojačala nuklearnu odbranu od "američkog imperijalizma", preneli su državni mediji te zemlje.

Lider Kim Džong Un je lično rukovodio testiranje, javila je agencija KCNA.

Severna Koreja je saopštila da jetestirala novi tip interkontinentalne balističke rakete Hvasong-17 kako bi ojačala nuklearnu odbranu od "američkog imperijalizma", preneli su danas državni mediji te zemlje.

Lider Kim Džong Un je lično rukovodio testiranje, prenosi Tanjug.

1 / 5 Foto: EPA / KCNA

- Pojava novog strateškog oružja učiniće da ceo svet bude još jednom svestan moći naših strateških oružanih snaga - kazao je Kim, prenosi Rojters.

Lansiranje interkontinentalne balističke rakete osudili su lideri SAD, Japana i Južne Koreje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.