SAD razmatra zamrzavanje ruskih zlatnih rezervi
Amerika, Foto: Profimedia

odlučeno

SAD razmatra zamrzavanje ruskih zlatnih rezervi

Banka Rusije objavila je 28. februara da će nastaviti sa nabavkom zlata na domaćem tržištu dragocenih metala

Objavljeno:

Ministarka finansija SAD Džanet Jelen sastaće se danas sa predstavnicima američkog Kongresa da razmatra moguće zamrzavanje ruskih zlatnih rezervi.Taj potez je usledio pošto je nekoliko predstavnika podnelo predlog zakona za zabranu ruskog zlata, koji treba da se usmeri na mogućnost Rusije da prodaje svoje zlatne rezerve kako bi izbegla uticaj sankcija.

1 / 3 Foto: Profimedia

Sadašnje sankcije uvedene ruskim zvaničnicima, centralnoj banci, predsedniku Vladimiru Putinu i druge mere ne utiču na ruske rezerve koje Putin akumulira poslednjih nekoliko godina. Rujsija ima oko 130 milijardi dolara u zlatnim rezervama, prema predstavnicima američkog Kongresa

Banka Rusije objavila je 28. februara da će nastaviti sa nabavkom zlata na domaćem tržištu dragocenih metala.

Članovi američkog Kongresa razmišljaju o strožim sankcijama Rusiji u vreme kada su predsednik Džo Bajden i zvaničnici administracije ove nedelje u Briselu i Varšavu gde će sa ključnim saveznicima pokušati da spreče da ruski rat u Ukrajini ne preraste u još veću katastrofu.

„Radujem se razgovoru sa ministarkom Jelen o našem predlogu zakona i koje dodatne korake ministarstvo finansija može da preduzme da stane protiv Putina, rekla je demokratska senatorka Megi Hasan.

„Ne možemo dozvoliti Putinu da iskoristi rupu u zakonu koja bi mogla da mu pomogne da finansira njegov neshvatljiv napad na Ukrajinu“, rekla je ona.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.