POGLEDAJTE STRAVIČNE SNIMKE SA MESTA PADA AVIONA U KINI: Od Boinga ništa nije OSTALO, jeziv PRIZOR! (VIDEO)
Deo aviona, Foto: printscreen/twitter/chinaaviationreview

BOING 737

POGLEDAJTE STRAVIČNE SNIMKE SA MESTA PADA AVIONA U KINI: Od Boinga ništa nije OSTALO, jeziv PRIZOR! (VIDEO)

Kineska uprava je saopštila da je u avionu bilo 123 putnika i devet članova posade, ispravljajući prethodne izveštaje prema kojima je u letelici bilo 133 ljudi

Objavljeno: 15:56h

Putnički avion boing 737 sa 132 putnika i članova posade kineske aviokompanije Čajna istern erlajns pao je jutros na jugu Kine, javljaju strani mediji.

Naime, avion kompanije Čajna istern erlajns (China Eastern Airlines) sa 132 putnika i članova posade srušio se na jugozapadu Kine, potvrdila je i kineska uprava za civilnu avijaciju (CAAC).

Kako očevici javljaju na društvenim mrežama, avion je počeo da pada vertikalno ka zemlji sa visine od čak 8.000 metara, udario u brdo i potom se zapalio i pretvorio u buktinju.

Tviterom kruži i navodni video pada i navodni video-snimak mesta pada na kojem se vidi da od palog boinga 737 nije ostalo gotovo ništa.

Mesto pada kineskog boinga 737

Kineska uprava je saopštila da je u avionu bilo 123 putnika i devet članova posade, ispravljajući prethodne izveštaje prema kojima je u letelici bilo 133 ljudi.

Boing-737 srušio se blizu grada Vudžua, u regionu Gangsi, i izazvao požar na planini, javila je javna televizija Si-Si-Ti-Vi (CCTV).

Zabeležen trenutak pada

Prema lokalnim medijima avion MU5735 kompanije "China Easter Airlines" poleteo je nešto posle 13.00 po lokalnom vremenu (6.00 po srednjoevropskom) iz jugozapadnog grada Kunminga. Leteo je za južni grad Kanton, udaljen oko 1.300 kilometara.

Letelica je izgubila kontakt iznad grda Vudžua, u planinskoj oblasti Gangsi, navela je kineska uprava za civilnu avijaciju (CAAC).

"Potvrđeno je da se avion srušio", navodi se u kratkom saopštenju i dodaje da je "radna grupa" poslata na mesto nesreće.

Nesreća je izazvala požar na planini, javila je javna televizija CCTV navodeći da su spasilačke ekipe poslate na lice mesta.

Uprava za civilnu avijaciju navela je da je poslat tim zvaničnika na mesto nesreće a vatrogasna služba Guangsija je saopštila da se radi na obuzdavanju planinskog požara izazvanog udesom.

Satelitski snimci Nase pokazuju veliki požar u oblasti gde se avion srušio, prenosi agencija AP.

Za sada nema komentara od aviokompanije Čajna Istern. To je jedna od tri vodeće kineske aviokompanije koja obavlja desetine domaćih i medjunarodnih ruta na 248 destinacija.

Avionske nesreće su relativno retke u Kini u zemlji gde je vrlo razvijen aviosaobraćaj poslednjih decenija i gde su bezbednosne mere vrlo stroge. Poslednja veća nesreća dogodila se u avgustu 2010. kada je stradalo gotovo 50 ljudi.

Otkriven moguć uzrok pada?

Vang Jangan, stručnjak za vazduhoplovstvo i glavni urednik lista Hankong žiši, rekao je da je još prerano da se donose bilo kakvi konačni zaključci, pošto crne kutije treba da se dešifruju.

- Sa velikim stepenom verovatnoće možemo reći da je došlo do kvara motora u blizini bočne visine na visini krstarenja, usled čega su piloti izgubili kontrolu nad letelicom - rekao je on.

Bonus video:

40:35

20220320-CRNA HRONIKA

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.