"MIROVNI SPORAZUM JE MOGUĆ" Turska tvrdi da Kijev i Moskva mogu steknu mir
Ilustracija, Foto: Twitter/Belarus MFA, EPA / STEPAN FRANKO, Profimedia

sporazum

"MIROVNI SPORAZUM JE MOGUĆ" Turska tvrdi da Kijev i Moskva mogu steknu mir

Jedan od ključnih zadataka, koji je Turska sebi postavila, je da organizuje sastanak Putina i Zelenskog

Objavljeno:

Turska je uverena da Moskva i Kijev mogu da postignu mirovni sporazum, a priroitetni zadatak Ankare je da organizuje sastanak ukrajinskog i ruskog predsednika Volodimira Zelenskog i Vladimira Putina, izjavio je danas portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

- Mirovni sporazum je moguć. Sada je pitanje kada će i kako on biti postignut - rekao je Kalin u intervjuu za televizijski kanal Al DŽazira, javlja TAS S, a prenosi Tanjug.

Jedan od ključnih zadataka, koji je Turska sebi postavila, je da organizuje sastanak Putina i Zelenskog, izjavio je Kalin.

- Održavamo naše kanale komunikacije sa obe strane otvorenim. To je veoma važno i naši napori su usmereni na organizovanje direktnog sastanka između ruskog i ukrajinskog predsednika - saopštio je turski zvaničnik.

1 / 8 Foto: Profimedia

On je naveo da se u Belorusiji održavaju sastanci dve strane na tehničkom nivou, kao i da je prvi ministarski sastanak Ukrajine i Rusije održan na marginama diplomatskog foruma u Antaliji, dok je u ovom trenutku ključni zadatak da se organizuje samit na najvišem nivou.

Bonus video:

39:50

USIJANJE 19.03.2022

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.