BOJKO BORISOV PUŠTEN IZ PRITVORA!
Bojko Borisov, Foto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL

NA SLOBODI

BOJKO BORISOV PUŠTEN IZ PRITVORA!

„Nema optužbi, ništa“, rekao je Borisov, prema izveštaju bugarske televizije bTV.

Objavljeno:

Bivši bugarski premijer Bojko Borisov pušten je u petak uveče nakon što je dan ranije priveden zbog sumnje za iznudu, a ne za zloupotrebu sredstava EU, kako je ranije saopšteno, saopštili su tužioci u Sofiji.

Oni su to rekli nekoliko sati pre nego što je Borisov pušten iz pritvora, gde je proveo manje od 24 sata, preneli su mediji.

„Nema optužbi, ništa“, rekao je Borisov, prema izveštaju bugarske televizije bTV.

Oslobođeni su i bivši ministar finansija Vladislav Goranov i savetnik za medije bivšeg premijera Sevdalina Arnaudova.

Tužioci su takođe rekli da je njihova istraga otkrila da Evropsko javno tužilaštvo nije bilo uključeno u slučaj, demantujući informacije iz ministarstva unutrašnjih poslova objavljene u četvrtak. Informacija je sada uklonjena sa sajta ministarstva.

Za sada nije podignuta optužnica

Ni protiv jednog od trojice puštenih pritvorenika do sada nije podignuta optužnica, jer tužilaštvo smatra da nema dovoljno dokaza.

„Moguća optužnica bi predstavljala kršenje zakona u ovom trenutku“, objasnila je portparolka Desislava Petrova i dodala da bi se to moglo promeniti ukoliko se prikupi više dokaza.

Borisov je bio na vlasti kao premijer i predsednik konzervativne partije GERB u tri mandata od 2009. do prošle godine.

Aktuelni premijer Kiril Petkov rekao je u petak da su ga istražitelji ispitivali o slučaju bivšeg premijera. Ministar finansija Asen Vasilev pripisao je pritvor Borisova informacijama bugarskog kockarskog magnata koji živi u egzilu u Dubaiju, uz nekoliko optužnica u Bugarskoj.

Biznismen je optužio Borisova i Goranova za iznudu.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/JUNG YEON-JE / POOL

Evropski javni tužilac Laura Kovesi posetila je Sofiju u sredu i četvrtak. Tokom posete, ona je rekla da postoje dokazi o 120 slučajeva zloupotrebe fondova EU u Bugarskoj.

(Espreso/Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.