DEVASTIRAJUĆE SCENE U MARIJUPOLJU! Ulične bitke MASOVNO odnose ŽIVOTE, uništeno 80 odsto ZGRADA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

MARIJUPOLJ

DEVASTIRAJUĆE SCENE U MARIJUPOLJU! Ulične bitke MASOVNO odnose ŽIVOTE, uništeno 80 odsto ZGRADA!

Ukoliko Mauripolj padne, to će dati Rusiji kontrolu nad jednom od najvećih ukrajinskih luka i stvoriti kopneni koridor između Krima

Objavljeno:

Spasioci su u petak očajnički tražili preživele koji su bili zakopani ispod ruševina bombardovanog pozorišta u Marijupolju dok su ruske snage udarale po stambenim područjima širom Ukrajine, podstičući optužbe za ratne zločine.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas pratite putem ovog LINKA!

Dvadeset četiri sata nakon što je nekada blistavo pozorište u Marijupolju bilo uništeno u ruskom udaru, broj mrtvih, povređenih ili zarobljenih je još uvek nejasan.

Prema gradskom veću, oko 80 odsto zgrada u gradu je oštećeno ratom - od kojih 30 odsto ne može da se obnovi.

Marijupolj, ključni strateški grad, pod opsadom je ruskih snaga duže od 10 dana. Iz grada na Azovskom moru danima dolaze potresne fotografije i priče. Marijupolj je razoren, ali još uvek nije pod kontrolom ruske vojske.

Ukoliko Mauripolj padne, to će dati Rusiji kontrolu nad jednom od najvećih ukrajinskih luka i stvoriti kopneni koridor između Krima, koji je Rusija anektirala 2014. godine i regionima Donjeck i Lugansk pod kontrolom ruskih separatista.

"Spaseno 130 ljudi"

Ukrajinska ombudsmanka za ljudska prava Ljudmila Denisova izjavila je danas da je 130 ljudi do sada spaseno iz ruševina pozorišta pogođenog u vazdušnom napadu u sredu u opkoljenom lučkom gradu Marijupolju, na istoku Ukrajine.

U televizijskom obraćanju, Denisova je rekla da se na licu mesta nalaze spsilačke ekipe koje tragaju za ljudima koji su se nalazili u skloništu u podrumu pre nego što je zgrada pogođena, preneo je Rojters.

1 / 9 Foto: Profimedia

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je u sredu navelo da su ruske snage bacile razornu bombu na pozorište u Marijupolju, u čiji podrum su se sklonile stotine civila i optužilo Moskvu da je počinila ratni zločin.

"Stežemo obruč oko Mariupolja"

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je juče da su lažne tvrdnje Kijeva da je ruska avijacija bombardovala pozorište i navela da će istina izaći na videlo uprkos pokušajima da se podmetne Moskvi.

- Naravno, ovo je laž. Svima je dobro poznato da ruske oružane snage ne bombarduju gradove. Koliko god video snimaka izmontirale strukture NATO i koliko god video klipova i lažnih fotografija bilo urađeno, istina će izaći na videlo - istakla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da proruske snage u istočnoj Ukrajini, uz pomoć ruskih oružanih snaga, "stežu obruč" oko ukrajinskog grada Marijupolja, javila je ruska agencija RIA Novosti.

1 / 9 Foto: Profimedia

Rusko ministarstvo odbrane je navelo da su u toku borbe u centru Marijupolja, prenosi agencija Rojters.

Bonus video:

15:45

ISPOVEST DOKTORA KOJI JE BIO U KRIZNOM ŠTABU 1972. DOK JE HARALA VARIOLA

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.