KOORDINACIJA NAPORA ZA OBUZDAVANJE PANDEMIJE: Si poziva na brzo obuzdavanje kovida-19
PCR test, Foto: Kineski radio Internacional

KINA

KOORDINACIJA NAPORA ZA OBUZDAVANJE PANDEMIJE: Si poziva na brzo obuzdavanje kovida-19

Upozorivši da je situacija u zemlji i inostranstvu i dalje "složena, naporna i ciklična", Si je zatražio od vlada svih nivoa da dalje ulažu neprekidne napore u prevenciju i kontrolu pandemije.

Objavljeno:

Kineski predsednik Si Đinping pozvao je u četvrtak na brze i ciljane mere za zaustavljanje širenja kovida-19 u Kini i naglasio koordinaciju napora za obuzdavanje pandemije i socijalno-ekonomski razvoj kako bi se postigli maksimalni rezultati suzbijanja virusa uz minimalne troškove.

Si, koji je takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), izneo je ove primedbe dok je predsedavao sastankom Stalnog komiteta Politbiroa CK KPK za analizu situacije kovida-19 u zemlji, prenosi Kineski radio Internacional. Više regiona u Kini trenutno ima epidemiju koronavirusa. U kontinentalnom delu Kine zabeleženo je u sredu 1.226 slučajeva lokalnog prenosa, a više od deset regiona na provincijskom nivou zabeležilo je nove lokalne infekcije, saopštila je u četvrtak Nacionalna zdravstvena komisija. Upozorivši da je situacija u zemlji i inostranstvu i dalje "složena, naporna i ciklična", Si je zatražio od vlada svih nivoa da dalje ulažu neprekidne napore u prevenciju i kontrolu pandemije. On je ponovio potrebu da se ljudi stave na prvo mesto, dodavši da zemlja treba da sprovodi ciljane mere zasnovane na nauci i da se pridržava dinamičnog pristupa “bez kovida”.

(Espreso/Kineski radio Internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.