VODITELJKA KOJA JE PREKINUTA NA RUSKOJ DRŽAVNOJ TELEVIZIJI DRŽAVLJANKA CRNE GORE
Jekaterina Sergejevna Andrejeva, Foto: Printscreen/Twitter

INFORMATIVNA EMISIJA

VODITELJKA KOJA JE PREKINUTA NA RUSKOJ DRŽAVNOJ TELEVIZIJI DRŽAVLJANKA CRNE GORE

Prema podacima Vlade Crne Gore, koji su dostavljeni nevladinim organizacijama, Andrejeva je 2011. dobila crnogorski pasoš nakon što je rešenje o tome potpisao tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović

Objavljeno:

Voditeljka informativne emisije "Vremja i Novosti", na ruskoj televiziji Kanal 1 - bliskoj vlastima u Moskvi, iza čijih se ledja u direktnom prenosu u ponedeljak pojavila Marina Ovsjanikova držeći antiratnu poruku u rukama, je Jekaterina Sergejevna Andrejeva, koja pored ruskog državljanstva ima i crnogorsko.

Prema podacima Vlade Crne Gore, koji su dostavljeni nevladinim organizacijama, Andrejeva je 2011. dobila crnogorski pasoš nakon što je rešenje o tome potpisao tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović. Andrejeva na društvenim mrežama često objavljuje svoje fotografije iz Crne Gore. Kako su sinoć vest objavili mediji u baltičkim državama, a preneli crnogorski, Andrejeva pored ruskog ima i crnogorsko državljanstvo.

Ukrajina
foto: Printscreen/Twitter/Nick Robinson

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni objavio je 2015, kako navodi RTCG, da je Andrejeva državljanka Crne Gore i tada je naveo da je ona u braku sa crnogorskim biznismenom Dušanom Perovićem. Perović je jedno vreme bio i šef predstavništva Republike Srpske u Moskvi.

U ponedeljak, 14. marta, tokom trajanja emisije "Vremja" koju je vodila Andrejeva, iza njenih ledja u kadru pojavila se Marina Ovsjanikova sa natpisom "Ne ratu, zaustavite rat".

Sud je proglasio Ovsjanikovu krivom za kršenje zakona o protestima, javila je novinska agencija RIA. Kažnjena je sa 30.000 rubalja - oko 250 evra.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.