ZELENSKI NAZVAO RUSIJU TERORISTIČKOM DRŽAVOM: Po čemu se opsada Mariupolja razlikuje od opsade Lenjingrada?
Volodimir Zelenski, Foto: Printscreen Youtube

OBRAĆANJE RUSIMA

ZELENSKI NAZVAO RUSIJU TERORISTIČKOM DRŽAVOM: Po čemu se opsada Mariupolja razlikuje od opsade Lenjingrada?

Zelenski se direktno obratio i Rusima, pitajući ih da odgovore da li je opsada Mariupolja drugačija od opsade Lenjingrada i obećao je ruskim vojnicima koji polože oružje šansu da prežive

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u svom obraćanju kasno noćas nazvao Rusiju "terorističkom državom" i rekao da njen napad na Mariupolj nije ništa drugačiji od opsade Lenjingrada.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas pratite putem ovog LINKA!

- Rat još nije prestao. Ruski ratni zločini se nastavljaju. Ruska ekonomija je i dalje u stanju da održava vojnu mašinu. Zato su nam potrebne nove sankcije Rusiji. Svet konačno mora zvanično da prizna da je Rusija postala teroristička država - rekao je Zelenski.

1 / 9 Foto: Printscreen/Youtube/Washington Post

Zelenski se direktno obratio i Rusima, pitajući ih da odgovore da li je opsada Mariupolja drugačija od opsade Lenjingrada i obećao je ruskim vojnicima koji polože oružje šansu da prežive.

- Građani Rusije! Po čemu se vaša opsada Mariupolja razlikuje od opsade Lenjingrada tokom Drugog svetskog rata? - pitao je na ruskom.

Dodao je da će svaki ruski vojnik koji položi oružje dobiti šansu da preživi.

- Još uvek postoji prilika. Postoji šansa za svakog vojnika koji je upućen na teritoriju naše zemlje, za svakog pojedinog koji nije ubijen, povređen ili zarobljen. Ruska vojska trpi gubitke koje nije videla u Siriji ili Čečeniji; koje sovjetske trupe nisu imale u Avganistanu. Ako se vaš rat, rat protiv ukrajinskog naroda, nastavi, majke Rusije će izgubiti više dece nego u avganistanskom i čečenskom ratu uopšte. Zašto vam je potreban? Svaki ruski vojnik koji položi oružje dobiće šansu da preživi - rekao je Zelenski.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.