Počela ceremonija zatvaranja Zimskih paraolimpijskih igara u Pekingu 2022. godine
Foto: Foto Kineska medijska grupa

peking

Počela ceremonija zatvaranja Zimskih paraolimpijskih igara u Pekingu 2022. godine

Kineski predsednik, Si Đinping, i predsednik Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (MPK), Endru Parsons, su učestvovali na ceremoniji zatvaranja igara u Pekingu

Objavljeno:

Zimske paraolimpijske igre u Pekingu 2022. godine, završene su u nedelju, a ceremonija zatvaranja je bila održana uveče na Nacionalnom stadionu, takođe poznatom kao „Ptičje gnezdo“.

Kineski predsednik, Si Đinping, i predsednik Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (MPK), Endru Parsons, su učestvovali na ceremoniji zatvaranja igara u Pekingu.

Posle više od nedelju dana takmičenja na ledu i snegu, kineska delegacija je zauzela prvo mesto po broju medalja, osvojivši ukupno 61 medalju, uključujući 18 zlatnih. Naime, Kina je osvojila svoju prvu medalju na Zimskim paraolimpijskim igrama, pre samo četiri godine u Pjongčangu.

1 / 5 Foto: Foto Kineska medijska grupa

Tokom ceremonije zatvaranja, paraolimpijska zastava je bila predata gradonačelnicima Milana i Kortine d'Ampezo, italijanskih gradova, koji će biti sudomaćini Zimskih paraolimpijskih igara 2026. godine.

Novi članovi Saveta sportista MPK-a su uručili prigodne poklone predstavnicima volontera igara, kako bi izrazili zahvalnost za njihov trud i posvećenost tokom Zimskih paraolimpijskih igara u Pekingu.

(Espreso/Kineski radio internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.