BAJDEN REKAO DA ĆE RUSIJA PLATITI "DEBELU CENU" AKO URADI OVO: Upozorio ih je
Džo Bajden, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

BAJDEN REKAO DA ĆE RUSIJA PLATITI "DEBELU CENU" AKO URADI OVO: Upozorio ih je

Ova odluka otvara put za uvođenje tarifa na širok spektar ruske robe

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden upozorio je danas da će Rusija platiti "debelu cenu" ukoliko bude koristila hemijsko oružje u Ukrajini.

- Neću da pričam o obaveštajnim podacima, ali će Rusija debelo platiti bude li koristila hemijsko oružje - kazao je Bajden za CNN.

On je rekao da će, osim ukidanja trgovinskih povlastica Rusiji, grupa G7 uvesti i sankcije ruskim oligarsima i članovima njihove porodice, kako se napad na Ukrajinu bude nastavljao.

- G7 će pojačati pritisak na korumpirane ruske milijardere. Dodaćemo nova imena na listu oligarha i njihovih porodica koje ciljamo, pojačaćemo koordinaciju među zemljama G7 kako bismo pronašli i zaplenili njihovu dobit stečenu na nepošten način. Oni podržavaju Putina, kradu od ruskog naroda i pokušavaju da sakriju novac u našim državama. Deo su kleptokratije koja postoji u Moskvi i zato moraju da osete sankcije - dodao je Bajden.

Džo Bajden danas je saopštio da SAD ukidaju trgovinske povlastice Rusiji zbog napada na Ukrajinu.

- Dok Putin nastavlja nemilosrdni napad, SAD i saveznici, partneri nastavljaju da rade na ekonomskom pritisku na Putina i daljoj izolaciji Rusije na globalnoj sceni. Kasnije u toku dana, zajedno sa NATO saveznicima, G7, kao i EU, izdaćemo zajedničko saopštenje u kojem ćemo objaviti nekoliko novih koraka kojim ćemo pritisnuti Putina i smatrati ga još više odgovornim za njegovu agresiju na Ukrajinu - kazao je Bajden.

1 / 3 Foto: Profimedia

Ova odluka otvara put za uvođenje tarifa na širok spektar ruske robe.

On je u obraćanju u Beloj kući dodao da će u okviru tih mera SAD zabraniti uvoz dijamanata, morskih plodova i votke iz Rusije, prenosi Rojters.

Iz Bele kuće je saopšteno da se uvode sankcije protiv još jednog broja ruskih državljana, uključujući direktore banaka koji su već sankcionisani, kao i poslanike ruske Dume.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.